• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Majstorija Milijaša dovoljna za 14. recku

Crvena zvezda slavila u Novom Pazaru sjajnim golom kapitena iz slobodnog udarca u 17. minutu. Lazović nije iskoristio penal.

Crvena zvezda može mirno da čeka ishod utakmice Partizan – Jagodina (18 časova). Bez obzira na rezultat meča u Humskoj, crveno-bijeli će i poslije 24. kola biti vodeći tim Jelen Superlige, pošto su u Novom Pazaru slavili 1:0.

Strijelac jedinog gola u meču bio je Nenad Milijaš iz slobodnog udarca sa oko 30 metara u 17. minutu.

Pobjeda gostiju mogla je da bude i ubjedljivija, ali je golman Novog Pazara Marko Šimić u 59. minutu odbranio šut Darka Lazovića sa bijele tačke. Prethodno je Ibrahim Arifović nagazio i oborio Nejca Pečnika.

Nekoliko minuta kasnije i domaći igrači tražili su penal, ali je sudija Boško Jovanetić procijenio da duel Marka Petkovića i Nemanje Arsenijevića nije za najstrožu kaznu. Napadač domaćih se gradio u kaznenom prostoru Beograđana, okrenut leđima, a pao je poslije starta Petkovića...

Osim pogotka i penala, Zvezda je imala još samo jednu gol-šansu u ovom meču, kada je Dragan Mrđa minut poslije vođstva pogodio stativu.

Nije ekipa Slaviše Stojanovića bila ubjedljiva u ovom meču, ali je i pored toga uspjela da nanese prvi poraz Novom Pazaru na njegovom terenu ove sezone.

Gosti su, takođe, veći dio meča bili bezopasni po gol rivala. Tim Zorana Njeguša "probudio" se tek u finišu prvog poluvremena, međutim, do kraja utakmice nije uspio ozbiljno da zaprijeti Bobanu Bajkoviću.

Nekoliko puta proletjala je lopta kroz kazneni prostor gostiju, ali tamo nije bilo nikoga od domaćih igrača da reaguje.

Ono što bi mogao da bude problem za crveno-bijele poslije duela u Novom Pazaru, jesu žuti kartoni Nikole Mijailovića i Marka Petkovića, koji će propustiti duel sa Radničkim iz Niša (u utorak na "Marakani"). Biće to značajan udarac za odbranu Zvezde, ali je izbjegnut rizik da jedan od njih dvojice bude suspendovan za "vječiti derbi" koji slijedi u subotu, 26. aprila.

Utakmica u Novom Pazaru privukla je veliku pažnju zbog navijača Crvene zvezde, koji su poslije obrta, ipak, prisustvovali ovom meču. Njih oko 400 stiglo je na stadion u 6. minutu, a tokom utakmice nije bilo incidenata.

NOVI PAZAR: Šimić - Pavlović, Otašević, Mutavdžić, Đorđević - Stevanović, Rusmir, Obrovac, Vuković, Kecap - Arsenijević.

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Petković, Kelhar, Pavićević, Mijailović - Kovačević, Milijaš, Ninković - Lazović, Pečnik - Mrđa.

TOK UTAKMICE:

Kraj!

- U posljednjim trenucima utakmice žuti karton je dobio i Marko Petković. Desni bek Zvezde neće moći da igra u narednom kolu, protiv Radničkog iz Niša u utorak u Beogradu.

- Posljednja izmjena u gostujućem timu, umjesto Lazovića ušao je Đorđe Rakić (87. minut).

- Žuti karton Aleksandru Kovačeviću zbog šutiranja lopte poslije sudijskog zvižduka.

- Sporan detalj u kaznenom prostoru gostiju. Petković je startovao na Arsenijevića, koji se gradio i potom pao, ali se nije čula pištaljka Boška Jovanetića.

- Nova izmjena u Zvezdi, umesto Pečnika ušao je Filip Kasalica (73. minut).

- Izmjena i u Zvezdi, umjesto Milijaša ušao je Goran Gogić (70. minut).

- Žuti karton za Dejana Kelhara zbog starta na igraču koji je nešto ranije ušao.

- Trener Novog Pazara Zoran Njeguš pojačao je napad uvođenjem Mladena Popovića umjesto Admira Kecapa u 68. minutu.

- Žuti karton Edinu Selimoviću, prvi za igrača domaćeg tima u ovom meču (65. minut).

- Penal koji je dosudio Boško Jovanetić razbjesnio je domaće navijače, koji su pobacali na teren dijelove svoje koreografije, pa Darko Lazović ne može da izvede korner za goste.

- Penal za Crvenu zvezdu u 59. minutu! Pečnik je pao poslije duela sa Arifovića. Odlično se Slovenac ubacio ispred protivničkog fudbalera, koji ga je nagazio i oborio.

Šutirao je Lazović, ali je Marko Šimić uspio da odbrani njegov udarac u donji desni ugao!


- Mnogo više uzbuđenja donijeli su igrači u drugom poluvremenu. Prvenstveno zbog toga što domaći igraju ofanzivnije nego u prvom dijelu meča.

- U 51. minutu Selimović je centrirao iz slobodnog udarca sa lijeve strane, ali je to učinio prejako. Lopta koja je dugo putovala, ipak, prošla je malo iznad prečke Bajkovićevog gola.

- Navijači Novog Pazara na početku drugog poluvremena razvili su velike plavo-bijele zastave na dvije bočne tribine, dok je na sjevernoj bio primjetan veliki broj zastavica Turske, uz jednu veliku da na centralnom dijelu tribine.

- Drugo poluvrijeme počelo je izmjenom u Novom Pazaru. Umjesto Rusmira ušao je Selimović. Prethodno su domaći već izvršili izmjenu u 14. minutu, pošto je zbog povrede teren napustio Stevanović, a umjesto njega ušao je Arifović.

Prvi dio utakmice pripao je Crvenoj zvezdi, koja je pored sjajnog pogotka Milijaša u 18. minutu imala i pogođenu stativu poslije udarca Mrđe, samo minut kansije. Domaći fudbaleri tek u finišu poluvremena oslobodili su se pritiska i zaprijetili Bajkovićevom golu, a najbolju šansu imao je Kecap kada je u 44. minutu poslije centaršuta iz kornera šutirao pored gola.

Zvezda je veći dio prvog poluvremena kontrolisala dešavanja na terenu, ali ako Pazarci po povratku sa odmora nastave da igraju kao u posljednjih nekoliko minuta, očekuje nas dosta uzbuđenja.

POLUVRIJEME.

- Prva gol-šansa za Novi Pazar u 44. minutu i puno sreće za Crvenu zvezdu. Lopta je poslije centaršuta iz kornera pala u "srce" kaznenog, pravo na nogu Admiru Kecapu, ali je vezista domaćih šutirao pored gola.

- Konačno su domaći igrači uspjeli da se oslobode pritiska, ali nikako da upute udarac ka Bajkovićevom golu. Lopta je nekoliko puta proletjela kroz kazneni, međutim, nije imao ko da reaguje.

- Žuti karton za Nikolu Mijailovića, koji će zbog toga propustiti naredni meč, u utorak protiv Radničkog iz Niša.

- Umalo 2:0 za crveno-bijele samo minut poslije vođstva. Mrđa je šutirao iskosa sa desne strane, ali je pogodio stativu.

- GOL 1:0, sjajan pogodak Nenada Milijaša u 18. minutu iz slobodnog udarca sa oko 30 metara! Odlično je kapiten Zvezde šutirao u gornji lijevi ugao Šimićevog gola, koji se pružio, ali nedovoljno da dohvati loptu.

- Prvih 10 minuta proteklo je bez uzbuđenja. Na pojedinim dijelovima teren je u katastrofalnom stanju, a nekoliko minuta trajao je prekid zbog problema sa opremom sudije Jovanetića.

- Odmah po ulasku na stadion, jedan navijač gostiju popeo se na zaštitnu ogradu da okači zastavu, ali je pao sa nekoliko metara visine i morala je da interveniše Hitna pomoć, prenose reporteri TV Arena Sport. Tokom prenosa, rečeno je da se radi o lakšoj povredi.

foto:MONDO
- Navijači Crvene zvezde počeli su da ulaze na stadion u 6. minutu meča.

- Prvi korner u meču imali su crveno-bijeli, ali uigrana akcija Lazovića i Ninkovića nije dobro prošla.

- Domaći navijači dočekali su svoje igrače sa plavo-bijelim zastavicama.

- Sudija Boško Jovanetić dao je znak za početak meča.

- Po dolasku na stadion, predsjednik Crvene zvezde Dragan Džajić dobio je ovacije domaćih navijača.

- Kpacitet stadiona u Novom Pazaru je smanjen, tako da je u prodaju pušteno 6.000 ulaznica.

- Navijači Crvene zvezde u sopstvenoj režiji došli su do Raške, odakle su autobusima u pratnji policije sprovedeni u Novi Pazar, ali ne na vrijeme za početak utakmice.
(MONDO, Foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC