• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan odbija da se preda

"Valjak" nastavlja put ka odbrani titule. Partizan je u 24. kolu Superlige pobedio Jagodinu 2:0 i ostao u trci za Crvenom zvezdom.

Serija bez kraja...

Partizan je osmi put uzastopno pobijedio Jagodinu i ostao u trci za titulu šampiona države. Poslije trijumfa u Novom Pazaru, prednost Crvene zvezde je na nekoliko sati bila povećana na šest bodova, ali je "parni valjak" odmah odgovorio pobjedom u duelu sa "ćuranima" - 2:0 (1:0).

Crno-bijeli su dominaciju u susretima sa Jagodincima nastavili još jednom utakmicom bez primljenog gola, ovaj put po hladnom i kišovitom vremenu, ali dobro pripremljenom terenu. Partizan je na posljednjih osam mečeva protiv ekipe koju sada vodi Mladen Dodić postigao 17 pogodaka, dok odbrana aktuelnog šampiona nijednom nije kapitulirala.

U posljednjem odmjeravanju snaga, kobni za goste iz Pomoravlja bili su Saša Ilić u 53. i Petar Škuletić u 78. minutu.

Partizan je zasluženo stigao do trijumfa, protiv ekipe koja nijednog trenutka, a ozbiljno je prijetila prije meča, nije uspjela da ugrozi gol Živka Živkovića. Domaćin je od prvog do posljednjeg minuta kontrolisao situaciju na terenu, ali je opet propustio priliku da rivalu nanese ubjedljiviji poraz. Ređale su se šanse, ali i promašaji iz situacija kada je lakše bilo postići gol.

Marko Nikolić protiv Jagodine nije mogao da računa na najjači sastav. Izostali su Danko Lazović i Milan Lukač zbog povreda, dok je Darko Brašanac morao na pauzu zbog parnih kartona. Među stativama šansu je dobio Živko Živković, dok je Predrag Luka imao zadatak da popunjava rupu u napadu.

Prvi put starter u proljećnom dijelu sezone bio je Saša Marković. Milan Obradović ostao je na klupi, tako da su štoperski tandem činili Vojislav Stanković i Branislav Trajković.

Poslije nekoliko mjeseci pauze zbog teške povrede, pred kraj meča priliku je dobio napadač Partizana Nemanja Kojić.

Poslije velikog pritiska crno-bijelih u prvih 45 minuta rezultat je ostao 0:0. "Bunker" Jagodine probijen je u 53. minutu i to iz akcije koja je najmanje mirisala na gol. Predrag Luka je uspio pod pritiskom da sa gol-aut linije pogodi prvu stativu, gde je Škuletić uspio da okrzne loptu, ali taman toliko da u mjestu ostavi ukopanog Anđelka Đuričića, kome je ostalo da pogledom isprati kako Saša Ilić rutinski pogađa mrežu.

Nije se Jagodina trgla ni poslije primljenog pogotka.

Dešavanja na terenu ostala su nepromijenjena, a to je uzrokovalo nekoliko prilika za Partizan i još jednu iskorišćenu. Tačno 25 minuta poslije prvog gola, domaćin je duplirao prednost i postavio konačan rezultata. Majstorski je Miroslav Vulićević sa desnog boka pogodio Škuletića u glavu, koji se između dvojice protivničkih igrača poklonio i riješio sve dileme.

Vulićević je dobio žuti karton i neće imati pravo nastupa u Kruševcu protiv Napretka, ali bi u konkurenciju za tim trebalo da uđu Lazović i Lukač.

PARTIZAN: Ž. Živković - Vulićević, Stanković, Trajković, Volkov - Drinčić, Marković, A. Živković (od 71' Pantić), Ilić (od 80' Malbašić) - Luka - Škuletić (od 85' Kojić).

JAGODINA: Đuričić - Štimac, Živanović, Mihajlović, Filipović - Cvetković, Đurić, Lepović (od 67' Jakimovski), Mitošević - Pešić, Martinović (od 67' Šušnjar).
(MONDO:Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC