• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić o SP: Bez seksa! Imaju "desanku"...

Selektor Bosne i Hercegovine istakao da će na Mundijalu vladati stroga disciplina u ekipi, ali i tokom priprema za odlazak u Brazil.

Safet Sušić već zna koga će voditi na Svjetsko prvenstvo. Ističe da za sve u timu Bosne i Hercegovine to mora da bude najvažniji događaj i da će zbog toga i na pripremama i na samom turniru "trenirati strogoću".

Sušić je rekao da će tim koji bude nastupao na dva prijateljska duela u SAD, protiv Obale Slonovače, 30. maja u Sent Luisu, i reprezentacije Meksika, 3. juna u Čikagu, igrati i na Svjetskom prvenstvu.

"Poslaću, zbog roka i zahtjeva FIFA širi spisak, ali na pripreme vodim samo one na koje računam za Brazil. Oni koji budu u avionu za Ameriku, za dvije prijateljske utakmice, idu i u Brazil. Neću pozivati više igrača, kako ne bi prekobrojne vraćao, jer znam kako se to odrazilo na stanje u francuskoj reprezentaciji uoči prvenstva u Južnoj Africi", izjavio je u intervjuu za "Avaz" Sušić.

Selektor BiH istakao je da tokom Mundijala njegovi igrači neće moći da upražnjavaju seks.

"Seksa u Brazilu neće biti! Neka se snalaze kako znaju. Imaju 'desanku'! Ne zanima me kako će odlučiti drugi selektori. Ne idemo u Brazil na ekskurziju već da odigramo što bolje, da donesemo radost navijačima Bosne i Hercegovine".

Popularni Pape istakao je da će gvozdena disciplina važiti od okupljanja ekipe.

"Kada počnu pripreme igrači će nakon tri radna dana imati jedan slobodan dan. I neka ga koriste kako misle da je najbolje. Svi su svjesni šta nam znači odlazak i dobar rezultat u Brazilu. Mislim da nam niko neće zamjeriti ako želimo ozbiljno da odradimo svaki trening", dodao je Sušić.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine će na na svom debiju na Mundijalima igrati u grupi F zajedno sa selekcijama Argentine, Nigerije i Irana.

PSIHOLOG U TIMU? MA, JOK...
Safet Sušić je izjavio da selekcija BiH neće imati psihologa.

"U jugoslovenskoj reprezentaciji smo imali jednog finog učtivog gospodina koji nam je puštao neku laganu muziku. Pričao je kako nas to odmara, opušta, te kako ima efekta. A moj stav sada je da nam ne treba psiholog. Ne znam koga bi danas tiha muzika opustila. Bojim se da bi se pisholog loše osjećao nakon nekoliko seansi. Možda bi njemu poslije bio potreban psihijatar...", sa osmijehom na licu je prokomentarisao Sušić

(MONDO, Foto: Guliver/Getty images/ Jamie McDonald)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC