• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fiorentina - Roma: Fudbal za gurmane!

U 21 čas u Firenci počinje utakmica u kojoj će Fiorentina pokušati da prekine traumatičan niz rezultata protiv Rome. Biće dobrog fudbala!

Fiorentina - Roma! Možda neće odlučivati o tituli, koja gotovo sigurno ide u Torino, ali će biti dobrog fudbala.

Od 21 čas na "Artemio Frankiju", uz direktan prenos na "Arena sport 4", počinje utakmica u kojoj će Fiorentina pokušati da pobijedi Romu tek drugi put u poslednjih sedam mečeva. U Firenci, domaćin nije slavio od 2011. godine i ima tri uzastopna poraza od "vučice".

Bivši napadač Rome, jedan od najzaslužnijih za posljednju, treću titulu rimskog kluba, Vićenco Montela, kao tener nikada nije pobijedio "svoj" klub.

Kaže, to će mu biti dodatna motivacija kad meč počne. Imaće težak zadatak, jer su Romu ove sezone pobijedili, i to kao domaćini, samo Juventus (3:0, 14. januar) i Napoli (1:0, 13. mart). A, Fiorentina? Nije baš tako ubedljiv domaćin... Samo tokom 2014. godine, tri boda sa "Frankija" odnosili su Inter (1:2), Lacio (0:1), Milan (0:2)...

"Nisam nikada pobijedio Romu kao trener?", pitao je Montela.

"Možda je to zato, jer to želim još i više. Kada gledam na te susrete moram reći da u mnogima nismo zaslužili poraze. Uglavnom su to uvijek bile spektakularne utakmice. Oni su odradili fenomenalno ovo prvenstvo. Kompletni su i shvataju u kom trenutku tokom utakmice je njihova šansa", rekao je Montela.

Fiorentinin trener nema novih problema s izostancima što znači da Monteli i dalje nedostaju najbolji napadači Đuzepe Rosi i Mario Gomez. Pretpostavka je da će uz Kuadrada i Borhu Valera u vrhu napada zaigrati Alesandro Matri.

Roma ima sedam pobjeda u nizu, ali ekipa Rudija Garsije uprkos sjajnim rezultatima nije vratila neizvjesnost u Seriju A. Juventus u poslednjih pet kola ulazi s velikih osam bodova prednosti, a Romi ne pomaže previše ni činjenica da u pretposlednjem kolu, na njihov "Olimpiko", stiže upravo veliki rival iz Torina.

"Nadamo se lepoj utakmici između dvije ekipe koje igraju dobar fudbal. Drago mi je što ćemo se nadigravati, jer je prvi međusobni susret bio spektakularna utakmica (završeno pobjedom Rome od 2:1, prim. aut). Nadamo se da će za navijače i one koji će gledati putem TV ekrana tako biti i ovaj put. Idemo po pobjedu, naš pristup se neće menjati", rekao je Garsija.

On neće moći da računa na napadača Matiju Destra, koji ima još tri utakmice suspenzije. Osim na njega, Garsija ne računa ni na defanzivca Mahdija Benatiju, a od ranije povrijeđen je Kevin Strotman. Očekuje se da će uz kapitena Frančeska Totija u vrhu napada zaigrati Žervinjo i Adem Ljajić, srpski reprezentativac koji je u Romu stigao tokom ljeta, baš iz Fiorentine.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Fabrizio Giovannozzi)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC