• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Totenhem slavio u gradskom derbiju

Napadač "pijevaca" postigao tri gola u tri uzastopne utakmice Premijer lige, što nije učinio nijedan igrač Totenhema od odlaska Gereta Bejla.

Totenhem je opravdao ulogu favorita i gradskog rivala Fulam pogurao ka ispadanju iz lige.

Domaćin je na Vajt Hart Lejnu slavio 3:1, iako su gosti brzo uspjeli da izjednače poslije vodećeg gola, a potom i imali priliku da se iz penala vrate u život.

Neiskorišćen jedanaesterac, međutim, nije ključan za poraz ekipe Feliksa Magata, već je to očajna odbrana. Sva tri gola gosti su primili poslije dugačkih centaršuteva i iz svog peterca. Dva puta igrači Totenhema (Paulinjo i Kabul) ostali su potpuno sami, a jednom je Heri Kejn bio uspješniji u skoku od Hejtinge.

Prvi gol viđen je u 35. minutu, kada se Paulinjo poput duha ušetao na samo dva metra od gol-linije i lagano sproveo loptu u mrežu poslije centaršuta Kristijana Eriksena.

Samo dva minuta trebalo je igračima Fulama da izjednače, a učinio je to Stiv Sidvel poslije nesrećne reakcije i duplog pasa sa defanzivcem Totenhema, Ezekjelom Frajersom. Bio je to sedmi pogodak najboljeg strijelca Fulama ove sezone u Premijer ligi i uvod u uzbudljivo drugo poluvrijeme, poslije uspavanke u prvih pola sata meča.

VIDEO

Ubrzo po povratku sa odmora novu prednost "pijevcima" donio je 20-godišnji Heri Kejn, koji je odlično skočio na još bolji centaršut Arona Lenona. Bio je to treći gol mladog napadača u tri vezane utakmice Premijer lige, što nije uspjelo nijednom igraču Totenhema još od odlaska Gereta Bejla u Real Madrid.

VIDEO

Ponovo je, međutim, Fulam mogao da izjednači već u sljedećem napadu, ali je udarac glavom Rodalege pod prečku maestralno odbranio Ugo Loris.

A onda je na scenu opet stupio Kristijan Eriksen, kada je u 62. minutu upisao osmu asistenciju ove sezone, tako što je pronašao Kabula, koji je koljenom sproveo loptu u mrežu za konačnih 3:1.

Mogao je rezultat još jednom da se promijeni, ali je sjajni Loris u 75. minutu zaustavio udarac Sidvela sa bijele tačke, poslije igranja rukom Eriksena.

Totenhem je ovom pobjedom produžio nadu da može do izlaska u Evropu naredne sezone, dok Fulam nastavlja da strepi za opstanak.

REZULTATI 35. KOLA:

Totenhem – Fulam 3:1 (1:1)
/Paulinjo 35, Kejn 48, Kabul 62 – Sidvel 37/

Aston Vila – Sautempton 0:0

Kardif – Stouk 1:1 (0:1)
/Vitingem pen 51 - Arnautović pen 45+3/

Njukasl – Svonsi 1:2 (1:1)
/Ameobi 23 – Boni 45+1, pen 90+2/

Vest Hem – Kristal Palas 0:1 (0:0)
/Jedinak pen 59/

Nedjelja:

Norvič – Liverpul (13.00)
Hal – Arsenal (15.05)
Everton – Mančester junajted (17.10)

Ponedjeljak:

Mančester siti – VBA (21.00)

TABELA: Liverpul (-1) 77, Čelsi (-1) 75, Mančester siti (-2) 71, Arsenal (-1) 67, Everton (-1) 66, Totenhem 63, Mančester junajted (-2) 57, Sautempton 49, Njukasl 46, Stouk 44, Kristal Palas 43, Vest Hem 37, Hal (-2) 36, Svonsi 36, Aston Vila (-1) 35, VBA (-2) 33, Norvič 32, Fulam 30, Kardif 30, Sanderlend (-2) 26.

(MONDO, Foto: Beta/AP/Sang Tan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC