• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

HSV-u pred istorijskim ispadanjem!

Volfzburg u 31. kolu pobijedio kao gost HSV i stavio ga u težak položaj pred kraj prvenstva.

HSV se nalazi pred ambisom i u naredna tri kola predstoji mu grčevita borba da sačuva status jedine ekipe koja nikada nije ispadala iz Bundeslige.

Ponos sjevera Njemačke u subotu je poražen od Volfzburga na svom terenu 1:3!

Hamburger Šport-Ferajn (HSV) klub je sa jednom od najsvjetlijih tradicija u Njemačkoj. Bio je pobjednik Kupa šampiona, osvajao je Kup kupova, igrao u još nekoliko evropskih finala i nikada nije napuštao najjači rang takmičenja.

Standardni je član Bundeslige od njenog osnivanja 1963. godine!


HSV je i ranijih godina znao da bude u teškoj situaciji (posljednji put u sezoni 2011/2012), ali se po pravilu izvlačio iz njih i svojim mnogobrojnim navijačima iz sezone u sezonu nudio najkvalitetniji fudbal.

Međutim, poslije gostovanja Volfzburga na stadionu koji se nekada zvao Folkspark, pristalice HSV-a nemaju mnogo razloga za optimizam u finišu prvenstva. Njihov klub je lako poražen, a već od drugog minuta bilo je jasno da nema čemu da se nada protiv "vukova".

Luiz Gustavo je loptom u prostor "izbacio" Ivana Perišića, a Hrvat rutinski iskoristio istrčavanje Renea Adlera i već poslije 70-80 sekundi od starta donio radost timu koji se bori za četvrtu poziciju i mjesto u Ligi šampiona.

Kevin de Brujne je sipao so na ranu navijačima Hamburgera u 42. minutu, a nadu u preokret potpuno je ugasio Ivica Olić poslije samo četiri minuta igre u drugom poluvremenu.

Preko 55.000 pristalica domaćeg tima, koji su prije početka meča sjajnom koreografijom podsjetili svoje ljubimce da klub nikada nije igrao u nižem rangu, probudio je još jedan Hrvat Ivo Iličević, ali od njega i saigrača to je bilo sve protiv Volfzburga.


"Vukovi" su se probili na četvrto mjesto i imaju dva boda više od Bajera iz Leverkuzena, koji u nedjelju igra meč 31. kola protiv Nirnberga u gostima. Upravo bi "farmaceuti" mogli da pomognu Hamburgeru, jer dolaze na noge pretposljednjoj ekipi, koja bi u slučaju trijumfa pobjegla iz crvene zone, a u nju gurnula klub iz Hamburga.

HSV do kraja prvenstva gostuje Augzburgu i Majncu, dok na svom terenu dočekuje Bajern Minhen.

(MONDO, Foto: Guliver/Getty Images/Oliver Hardt)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC