• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjalučanin Babić strijelac za istoriju!

U godini kada slavi vijek postojanja, novosadska Vojvodina osvojila prvi trofej u nacionalnom Kupu. Peharu se raduju i dvojica igrača iz Srpske.

Vojvodina se u ovogodišnjem finalu revanširala Jagodini za poraz iz prošle sezone i slavila sa 2:0, a drugi pogodak na meču postigao je Banjalučanin Srđan Babić. U meču koji će zlatnim slovima ostati upisan u istoriju novosadskih crveno-bijelih nastupio je još jedan fudbaler iz Republike Srpske, Trebinjac Mijat Gaćinović.

Tako su "lale" tek u sedmom pokušaju stigle do prvog trofeja u Kupu Srbije. Prethodno su pognutih glava izlazili iz odlučujuće utakmice 1951, 1997, 2007, 2010, 2011. i 2013. godine.

Koliko je ovaj trofej bitan Novosađanima, za MONDO priča visoki defanzivac Srđan Babić.

"Za ovo smo se pripremali cijele sezone. Iako sam postigao pogodak, ovaj trofej zasluga je cijele ekipe. Prethodnih šest puta nismo uspjeli da osvojimo kup, ali evo sada nam se konačno posrećilo. Osjećaj je zaista fantastičan", kaže mladi Banjalučanin, koji je u 52. minutu odličnim udarcem glavom postavio konačnih 2:0.

Mogli su Jagodinci svega par minuta kasnije da se vrate u život. Dosuđen je jedanaesterac u njihovu korist, ali je udarac Aleksandra Pešića sa 11 metara odličnom intervencijom uspio da odbrani čuvar mreže Novosađana Srđan Žakula.

"Žakula je majstor za penale. Vjerovali smo u njega, bili sigurni da će odbraniti, jer je na prethodnim utakmicama branio skoro sve penale, što je nevjerovatno. Fudbaleri Jagodine kada nisu uspjeli da postignu gol, pali su u igri, mi smo igrali nešto zatvorenije i uspjeli da sačuvamo prednost", istakao je Babić.

U drugom dijelu sezone standardan si u dresu Vojvodine. Da li si zadovoljan svojim nastupima i kakvi su ti budući planovi?

"Zadovoljan sam svojim igrama u posljednje vrijeme. Nastojaću da igram sve bolje, a potrudićemo se da do kraja sezone nastavimo sa dobrim partijama. Ugovor sa Vojvodinom imam još dvije godine. Pokušaćemo da napravimo još neki dobar rezultat u domaćem prvenstvu i Evropi, a za kasnije ćemo vidjeti. Iako je bilo i poziva iz drugih klubova, ne razmišljam o tome. Želim da sa sadašnjim klubom osvojim još neki trofej", poručio je mladi fudbaler crveno-bijelih.

Fudbaleri Vojvodine večeras će u Novom Sadu proslaviti osvajanje trofeja sa svojim sugrađanima.

"Biće veliko slavlje. Navijačima pripada dio zasluge za osvajanje Kupa. Njihova podrška mnogo nam znači, jer Vojvodina ima veoma mladu ekipu. Prošle godine imali smo mnogo iskusniji tim, ali nismo mogli do trofeja. Jagodina je sada bila favorit, a mi smo se radovali. Tako je to u fudbalu", rekao je osamnaestogodišnji defanzivac.

U Banjaluci bi 4. septembra reprezentacije Republike Srpske i Srbije trebalo da igraju prijateljski meč. Nastupaš za mlađe selekcije "orlova", da li je možda bilo poziva da obučeš dres selekcije Srpske?

"Član sam omladinske selekcije Srbije, a do sada me niko nije zvao iz Republike Srpske. Ali, vidjećemo. Volio bih da nastupim u tom meču", poručio je Babić za kraj razgovora za MONDO.



Osim Babića, zlatnu medalju primio je i Mijat Gaćinović. Zbog povrede je odsustvovao sa terena mjesec dana, a povratak na teren došao je u pravom trenutku. U 60. minutu zamijenio je Marka Poletanovića.

Poslije osvajanja zlata na Evropskom prvenstvu sa reprezentacijom Srbije do 19 godina, Gaćinović se sada raduje i peharu na klupskom nivou.

"U stogodišnjoj istoriji kluba niko nije uspio da osvoji ovaj trofej. Mi smo prva generacija kojoj je to pošlo za rukom. Još uvijek nismo svjesni kakav smo uspjeh napravili"
, tvrdi Gaćinović.

Ove sezone dobijaš mnogo više prilika nego prethodne?

"Bio sam u odličnoj formi, ali sam se povrijedio, što me je odvojilo mjesec dana od terena. Sada sam odigrao pola sata u finalu, tako da mogu reći da je ta povreda prošlost. Nastojaću vrijedno da radim, kako bih uskoro ponovo bio starter", nada se devetnaestogodišnjak iz Banjaluke.

U subotu ponovo igrate sa Jagodinom, ovaj put prvenstveni meč? Do kraja sezone u Jelen Super ligi očekuje vas i gostovanje u Kruševcu, a u posljednjem kolu na "Karađorđu" dočekujete Crvenu zvezdu. Taj meč mogao bi da odlučuje i o tituli.

"Ostala su nam još tri kola, ali već smo obezbijedili plasman na međunarodnu scenu, tako da ćemo igrati bez pritiska. Ipak, trudićemo se da u svakoj utakmici idemo na pobjedu, jer klub kao što je Vojvodina to zahtijeva od svakog igrača. Zbog navijača, ali i nas samih, moramo da damo svoj maksimum do kraja. Ukoliko Zvezda do utakmice sa nama ne napravi kiks, taj meč neće imati rezultatski značaj"
, istakao je mladi fudbaler Vojvodine.

Tvoj matični klub Leotar, prvi šampion Bosne i Hercegovine, nakon 12 sezona ispao je iz Premijer lige BiH. Kako komentarišeš aktuelni situaciju u Trebinju?

"Mnogo mojih drugara nastupa za Leotar, tako da svakodnevno pratim dešavanja u Trebinju. Stvarno je žalosno što se klub koji je nekada bio šampion države sada nalazi u ovakvoj situaciji. Priča se i o gašenju kluba, što bi bila propast i za sam grad Trebinje", zaključio je Gaćinović.

Vojvodina je trenutno petoplasirana ekipa u Jelen Super ligi sa 41 bodom, a osvajanjem trofeja u Kupu Srbije obezbijedila je plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

(Bojan Jakovljević - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC