• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Smiju li kafići emitovati mečeve Mundijala?

Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHT) saopštila je da će javno gledanje utakmica sa Svjetskog prvenstva biti moguće samo uz dozvolu FIFA.

Ovo saopštenje BHT-a, koji će direktno prenositi mečeve sa Mundijala, zbunilo je ugostitelje, koji su u svojim kafićima i restoranima planirali emitovanje utakmica.

Protivpravnim javnim prikazivanjem smatra se ono za koje se naplaćuje ulaznica ili ono koje sponzorišu kompanije koje nisu službeni sponzori FIFA, a ugostiteljima bi planove mogla pomrsiti i odluka da ono ne bi smjelo ni na koji način da donosi zaradu organizatoru.

Sulejman Kapić, predsjednik Udruženja ugostitelja Kantona Sarajevo izjavio je za agenciju "Patrija" da su oni već uputili dopis BHT-u gdje traže pojašnjenja. On je istakao da su stvarno zbunjeni i da u ovom trenutku ne može reći da li se ova zabrana odnosi i na kafiće i restorane.

"Malo nam je nejasno, ali ćemo tražiti pojašnjenje. Mislim da je FIFA rekla da nema javnog okupljanja koja će brojati više od 5.000 ljudi, ali mi i nemamo restoran koji bi mogao da primi ovoliki broj gostiju", rekao je Kapić.

Iako će se utakmice igrati dosta kasno, ugostitelji smatraju da će ljudi biti raspoloženi u ponoć da gledati utakmice, posebno reprezentacije BiH.

"Prvi put smo na velikom takmičenju i mislim da neće biti lijeno ljudima u ta doba gledati utakmice. Posebno to mislim, jer smo mi nacija koja voli fudbal, a živjeli smo za ovaj trenutak. Mi ćemo od Grada Sarajeva da tražimo i produženo radno vrijeme, kako bismo otklonili sve zakonske prepreke da radimo. Vidjećemo na kraju šta će biti od toga", dodao je Kapić.

"Zmajevi" će ovog ljeta prvi put u istoriji igrati na Mundijalu, a u grupnoj fazi će se sastati sa Argentinom, Iranom i Nigerijom.

(MONDO, foto: NAP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC