• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jovičić: Terzić nema povjerenje Partizana

Potpredsjednik crno-bijelih izjavio da ono što se dešavalo na sastanku Izvršnog odbora nema veze sa istinom. "Liga je neregularna".

U Partizanu su nezadovoljni radom prvog čovjeka Zajednice superligaša Zvezdana Terzića, koji više nema povjerenje i podršku crno-bijelih, a u redovima šampiona su na minulom Izvršnom odboru pomenute organizacije jasno i glasno izrazili stav - takmičenje je neregularno!

Mile Jovičić, potpredsjednik Partizana koji je bio na IO, bio je začuđen izjavama Terzića po okončanju zasjedanja, a posebno iznijetim zaključcima u kojima je sve predstavljeno kao "med i mlijeko", iako se iza zatvorenih vrata sportskog centra u Staroj Pazovi očigledno dešavalo mnogo toga u šta javnost nije imala uvida.

Jovičić je prenio dio dešavanja, ističući iznad svega stavove Partizana, koje je, kako sam reče, Terzić pokušao da zataška "miroljubivim saopštenjem".

"Da odmah razjasnimo nešto: Partizan je na Izvršnom odboru Zajednice superligaša izrazio nezadovoljstvo radom prvog čovjeka pomenute organizacije Zvezdana Terzića i on više nema podršku našeg kluba. Činjenica je da je Terzić na zasjedanju stavljao pred predstavnike klubova svoj mandat, ali o tome ćemo tek da raspravljamo kada prođu i ta posljednja tri kola takmičenja", izjavio je u razgovoru za "Sport" Jovičić.

Potpredsjednik Partizana objasnio je da javnost uopšte nije informisana o onome šta se zapravo dešavalo iza zatvorenih vrata u Staroj Pazovi.

"Ta zatvorena vrata su tek posebna priča, ali to je njihov stil... Da krenem od prenesene atmosfera i tog famoznog saopštenja. Ono što se dešavalo na Izvršnom odboru i šta je preneseno javnosti - nemaju veze sa istinom. Takođe, sve što je napisano u zvaničnom stavu u odnosu na rasprave, koje smo vodili i stav Partizana, čije sam interese zastupao - nemaju nikakvih dodirnih tačaka. Kada sam čitao to pisanije, počeo sam da se preispitujem, gotovo da mi se činilo kao da i nisam bio tamo, što vam samo svjedoči koliko se neke stvari 'uvijaju u oblande'".



Jovičić je zatim podrobnije objasnio šta je konkretno iznio na sastanku.

"Partizan je prije zasjedanja Izvršnog odbora imao sastanak Sekretarijata na kome su usaglašeni stavovi kluba, koje sam kao predstavnik i iznio na sastanku. Prvo - izrazli smo jasan stav da je Partizan nekoliko puta skretao pažnju na neregularnost takmičenja, sa posebnim osvrtom na suđenje! To smo jasno i glasno ponovili i na Izvršnom odboru. Drugo - rekao sam, jasno i glasno, da je neregularnost ne ogleda samo u činjenici da je neko 'namjestio' utakmicu, pustio nekoga da pobijedi u gostima ili nije izašao na utakmicu u najjačem sastavu, već i u drugim parametrima. Iznad svega, promjene lokacija odigravanja mečeva i termina odigravanja, kao i u činjenici da se pojedini klubovi finansiraju iz države, odnosno državnih preduzeća, dok su drugi 'siročad' iste te države. To smo rekli jasno i glasno, uz napomenu da izražavamo nezadovoljstvo radom Terzića i da on više nema naše povjerenje i podršku".

Jovičić je naglasio da Sloboda Point nije prihvatila saopštenje u cjelosti, a Partizan ga ne prihvata u velikoj većini, posebnu drugu stavku, koja se tiče Sudijske organizacije.

"To sam napomenuo u izlaganju na zasjedanju. Samim tim, to što je napisano nije validno, niti je podržano jednoglasno, kako se gospodin predsjednik Zajednice pohvalio medijima poslije sastanka! Regularnost takmičenja je proces, koji je posljednjih godina razvijao u dobrom smjeru, a posljednja četiri mjeseca, sa posebnim osvrtom na minulo kolo je sve bacio pod noge. Mjesecima unazad upozoravamo na nečasne radnje i neregularnost i ovo što je napisano u tom saopštenju, blago rečeno, nema smisla. Ali, dobro, neka oni zatvraju vrata, mi ćemo da pričamo jasno i glasno".

Partizan je najavio da će sačekati da se okonča Superliga, a da će onda reagovati shodno situaciji.

"Neće ovo tek tako proći", jasno je dodao Mile Jovičić i napomenuo da će se tada doći na red i Terzićev rad.

"Istina je da je Terzić stavio svoj mandat na raspolaganje članovima Izvršnog odbora, ali smo bili protiv toga u ovom momentu, jer čekamo da se Superliga okonča i tada ćemo svakako imati šta da kažemo. Dovoljno se podigla prašine sumnjama o neregularnosti i doći će vrijeme da se raspravlja i o Terzićevom radu, kojim, ponavljam - nismo zadovoljni", naglasio je Jovičić.

NEKI SU NAPRASNO ZAIGRALI
Potpredsjednik Partizana Mile Jovičić izrazio je sumnju u regularnost minulog 27. kola Superlige, zbog niza začuđujućih rezultata. "Rekao sam i tada, ponavljam ponovo - raduje me što su dva najveća srpska kluba Partizan i Crvena zvezda odigrali korektne mečeve, gdje nije bilo milosti za Donji Srem i Rad, koji se takođe bore za opstanak. Sa druge strane, pojedini klubovi su naprasno 'zaigrali' preko noći i savladali mnogo jače ekipe i to u gostima, iako su do prije dvije, tri nedjelje grcali u problemima. I, umjesto reakcije Zajednice dobili smo - saopštenje da je sve u redu. Pametnom dovoljno", istakao je Jovičić.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC