• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac: Na pobjedu, zbog ugleda

Banjalučani u posljednjem kolu dočekuju Travnik kojem „gori pod nogama“, ali žele da se pobjedom oproste od banjalučke publike.

Još jedno kolo ostalo je do završetka sezone u Premijer ligi BiH. Šampion se zna, to je Zrinjski, poznati su i putnici u evropska takmičenja, a jedino pitanje pred posljednjih 90 minuta najjače lige u BiH je ko će s Leotarom u niži rang.

Glavni kandidat je Rudar Prijedor koji mora da pobijedi u posljednjem kolu Željezničara i čeka rezultat iz Banjaluke gdje će Borac dočekati Travnik. Ukoliko Travnik osvoji bar bod, pobjeda Rudar Prijedora biće uzaludna i preseliće se u Prvu ligu RS.

Na ruku Rudar Prijedoru naizgled ne ide činjenica da bi Željezničar porazom u posljednjem kolu, uz pobjedu Sarajeva ugrozio plasman u Evropu, ali s obzirom da finalista Kupa Čelik nije dobio licencu za evro-takmičenja, plavi iz Sarajeva će svakako u Evropu.

Mnogo će dakle zavisiti od meča na Gradskom stadionu u Banjaluci gdje će Borac, koji je praktično završio prvenstvo, dočekati davljenika Travnik. Uprkos tome u taboru Banjalučana obećavaju da će ići na pobjedu, bez obzira na sve.

„Čeka nas veoma teška utakmica jer Travnik se grčevito bori za opstanak. U ovom meču znamo jedino za pobjedu, uz maksimalan angažman nadam se da ćemo to i ostvariti. Mi moramo da mislimo o našem ugledu i ugledu kluba", rekao je trener Borca Vinko Marinović i još jednom se osvrnuo na priče da bi Borac mogao igrati s pola snage. „Uvijek je bilo i biće priča, ali to nas ne interesuje. Mi lično gledamo da pobijedimo sutra, ostalo nas ne zanima. Kao što sam rekao u pitanju je ugled, naš i ugled kluba.“

Kapiten Borca Asmir Avdukić imao je istu poruku na pres konferenciji.

„Borac će ići na pobjedu, siguran sam da ćemo odagnati te sumnje u nas. Obećavam u ime ekipe da ćemo dati maksimum da dođemo do pobjede i da se na lijep način oprostimo od naših navijača koji su nas pratili čitavu sezonu“, rekao je Avdukić, jedini fudbaler iz Premijer lige BiH koji će učestvovati na SP u Brazilu.

Utakmica na Gradskom stadionu igra se u subotu od 17 časova.

Pres konferenciji su prisustvovali i proslavljeni fudbaleri Borca Stojan Malbašić i Damir Špica koji su najavili druženje veterana i prisjećanje na osvajanje Kupa Maršala i Mitrpa kupa.

„U utorak uveče ćemo ovdje na stadionu imati druženje koje će nam pomoći oko proslave tih 26. godina od osvajanja Kupa Maršala. Pokušaćemo da okupimo i osvajače Mitropa Kupa, i taj pehar je osvojen u maju, to je srećan mjesec za nas. Pozivamo sve veterane, učesnike tih događaja, sve naše prijatelje i novinare da dođu u utorak da se družimo i pokušamo sjetiti tih dešavanja“, rekao je Malbašić.

Damir Špica čestitao je sadašnjoj ekipi Borca što je pored svih problema, kako finansijskih tako i kadrovskih te previranja i promjena u klubu došla do solidnog plasmana. On je zatim pozvao sve učesnike koji su igrali za Borac prije 26 godina i one koji vole Borac na druženje u utorak istakavši da se poslije nekoliko pokušaja da se nešto ovakvo napravi sa ranijim upravama kluba konačno organizuje ovo druženje i pohvalio ljude iz sadašnje uprave.

„Taj kup smo osvojili prije 26 godina, mnogo se pisalo, mnogo pričalo o tome, ali uvijek ima nešto još da se kaže. To je najveći uspjeh Borca u istoriji i drago mi je što djeca koja nisu ni rođena tada pričaju o tom uspjehu“, rekao je Špica.

Parovi 30. kola:
Velež - Zrinjski
Mladost – Slavija
Olimpik - Široki Brijeg
Rudar Prijedor - Željezničar
Sarajevo - Radnik
Borac - Travnik
Zvijezda Gradačac - Vitez
Čelik – Leotar

(G. A. - MONDO, foto: MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC