• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA: Navijači, čuvajte se u Brazilu

Generalni sekretar Svjetske fudbalske federacije Žerom Valke upozorio je navijače da se maksimalno informišu prije dolaska u Brazil.

Žerom Valke izjavio je mjesec dana prije početka Mundijala da njegova velika briga nisu ni reprezentacije, ni zvaničnici, već navijači, jer će njima biti najteže u Brazilu.

On je fanove koji će doći da podrže svoje timove upozorio da ih očekuje velika udaljenost između gradova, loš transport, kriminal, ali i preskupi hoteli.

"U Brazilu nećete moći raditi gotovo ništa od onoga što ste mogli na Mundijalu u Njemačkoj 2006. godine. Ne možete doći automobilom i spavati u njemu, kao ni u parku, jer je zima. Ne možete ni putovati vozovima, jer ti gradovi nisu povezani vozom", rekao je Valke.

U Brazilu su se prošle godine uoči i tokom Kupa konfederacija održavale masovni protesti.

Socijalne pobune počele su zbog povećanja cijena javnog prevoza, a nastavljeni su kao izraz opšteg nezadovoljstva zbog velikih poreskih opterećenja, korumpiranosti političara, lošeg stanja zdravstva i obrazovanja, kao i velikog novca uloženog za organizovanje Svjetskog prvenstva.

Takođe, Brazil je svih 12 stadiona, na kojima će se igrati utakmice Mundijala, trebalo da završi do početka ove godine, ali lokalni organizatori su na vrijeme okončali gradnju samo šest objekata.

Svjetsko prvenstvo održaće se od 12. juna do 13. jula, a prvi meč odigraće domaćin takmičenja Brazil i Hrvatska, na stadionu Korintijas Arena u Sao Paolu.
(MONDO/Beta, Foto: Guliver/Getty images/Jamie McDonald)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC