• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Irureta otišao iz Saragose

Saragosa će posle ostavke Havijera Irurete morati da potraži i četvrtog šefa struke ove sezone! Ekipi predstoji teška borba za opstanak.

 Irureta otišao iz Saragose Izvor: MONDO

Trener Saragose Havijer Irureta podneo je ostavku na tu funkciju posle serije loših rezultata koje je ekipa zabeležila u španskoj Primeri.

Irureta je na klupu Saragose došao pre pet nedelja, umesto Andera Garitana, koji je iz "ličnih razloga" odustao od posla nakon samo osam dana! Garitano je postao šef struke pošto je Viktor Fernandez dobio otkaz.

Irureta je na klupi Saragose zabeležio po jednu pobedu i remi, kao i četiri poraza. Posle njegove ostavke, klub će četvrti put od početka sezone morati da potraži novog trenera.

Španski mediji i fudbalski stručnjaci očekivali su da će se Saragosa ove sezone boriti za jedno od prva četiri mesta, što donosi učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali na iznenađenje svih, ekipa se trenutno nalazi na 17. mestu i predstoji joj borba za opstanak.

Irureta je najzapaženije rezultate u trenerskoj karijeri postigao sa Deportivom iz La Korunje. Sa tom ekipom osvojio je Primeru 2000. i Kup kralja 2002. godine, a pet sezona zaredom nastupali su u Ligi šampiona.

Deportivo je najbolji rezultat u elitnom evropskom takmičenju ostvario 2004. godine, kada je u polufinalu izgubio od Portoa, predvođenog Žozeom Murinjom. Porto je te sezone postao prvak Evrope, a Murinjo potom otišao u Čelsi.

(Beta-AP, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC