• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVA LIGA: Nekad premijerligaši, danas drugoligaši

Autor mondo.ba

Klubovi koji su nekada igrali u Premijer ligi BiH, neki od njih osvojili i šampionsku titulu i igrali u Evropi, od naredne sezone igraće na drugoligaškim terenima Republike Srpske i Federacije BiH.

 PRVA LIGA: Nekad premijerligaši, danas drugoligaši Izvor: MONDO/Slađan Jeremić

Izvor: MONDO/Slađan Jeremić

Po završetku sezona u prvim ligama Republike Srpske i Federacije BiH, poznato je koji klubovi su izgubili prvoligaški status, pa će naredne sezone morati da se "druže" sa ekipama iz drugih liga.

Svakako najzvučnije ime među drugoligašima naredne sezone biće Modriča Maxima. Šampion Bosne i Hercegovine iz 2008. godine i učesnik kvalifikacija za Ligu šampiona, za svega šest sezona uspio je doći od vrha fudbala BiH do drugoligaškog karavana Republike Srpske.

Modričani su prije titule šampiona BiH osvojili i Kup BiH 2004. godine, bili šampioni Republike Srpske godinu dana ranije, a Kup RS osvojili su 2007. godine. Sa četiri trofeja i stadionom koji zadovoljava skoro sve evropske standarde, u sezoni 2014/15. igraće u Drugoj ligi Republike Srpske, grupa "Zapad".

Društvo u ovoj ligi praviće im Laktaši, šampion Republike Srpske iz 2007. godine. U sezoni 2009/10. zajedno sa Modričanima napustili su Premijer ligu BiH nakon tri godine provedene u elitnom rangu bh. fudbala. Dvije godine kasnije, Laktašani su morali još jedan rang niže, gdje će nastupati i naredne sezone.

U Drugoj ligi Republike Srpske, grupa "Istok", dogodine će igrati Rudar iz Ugljevika. Ugljevičani su nastupali od premijernog izdanja zajedničke lige 2002/03. godine do sezone 2004/05. kada su zajedno sa Borcem iz Banjaluke ispali u Prvu ligu Republike Srpske.

"Rudari" su nastavili sa posrtanjem, ispali u Drugu ligu RS, pa uspjeli da se vrate, ali će naredne sezone opet igrati na drugoligaškim terenima, s obzirom da su u tek završenom prvenstvu Prve lige RS zauzeli posljednju, 14. poziciju.

Slična situacija je i u ligama Federacije BiH.

Budućnost iz Banovića, dugogodišnji premijerligaš, ove sezone izgubila je status federalnog prvoligaša i od naredne biće član Druge lige FBiH.

Na drugoligaškom "Jugu" Federacije BiH već godinama nastupaju Posušje i Brotnjo, ekipe koje su nekoliko sezona igrale u najvišem rangu bh. fudbala.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Trebava

Nije ni cudo sto su ispali kad se pogleda ko sve igra u Modrici,sve sami manekeni,koji glume fudbalere da bi zadobili neku curicu u gradu,daleko im kuca bila od stadiona kad oni igraju,oni nisu ni za baleta a kamoli za fudbal i Modricu,sramota i bruka.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC