• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK Sarajevo misli na budućnost

Autor mondo.ba

Mladi golman Emir Plakalo potpisao je novi, četvorogodišnji ugovor sa timom sa "Koševa".

Čuvar mreže, koji je debitovao protiv Radnika na zatvaranju sezone, sa dosta uspjeha nosio je dres juniorske ekipe Sarajeva, pa su iz kluba odlučili da mu ponude višegodišnji ugovor, što je mladi golman sa zadovoljstvom prihvatio, prenosi zvanična stranica FK Sarajevo.

"Mnogo sam srećan! Drago mi je što ću u narednim godinama nastaviti nositi dres svog voljenog kluba. Daću sve od sebe, kako bih u nadolazećem periodu zabilježio minutažu, a novi ugovor je, sasvim sigurno, veliki podsticaj za mene. Zahvalio bih se klubu, na ukazanom povjerenju", rekao je Plakalo.

Sporski direktor Sarajeva Abdulah Ibraković srećan je što je riješeno pitanje čuvara mreže na duže staze.

"Izuzetno smo zadovoljni produžetkom ugovora sa Emirom Plakalom, te činjenicom da on dugoročno sebe vidi u dresu Fudbalskog kluba Sarajevo. U narednom periodu ga očekuje još intenzivniji rad, te smatramo da je Emir ne samo budućnost našeg kluba, već i svih reprezentativnih selekcija Bosne i Hercegovine", pohvalio je Ibraković mladog golmana, koji je 19. februara napunio 19 godina.

Takođe, odlučeno je i da pripreme za predstojeću sezonu počnu 19. juna, a dan ranije šef stručnog štaba Dženan Uščuplić izvršiće prozivku fudbalera.

"Od 18. juna su naši igrači ponovo u trenažnom procesu. Nakon prozivke, već idući dan, 19. juna, uputit ćemo se na prvu destinaciju, na Jahorinu, gdje ćemo ostati sedam ili osam dana, u zavisnosti od vremenskih uslova. 22. juna očekuje nas i prva pripremna utakmica, koju ćemo odigrati na Koševu, protiv Natrona iz Maglaja", rekao je Ibraković.

Sportski direktor Sarajlija istakao je da je poznat kompletan tok pripremnog ciklusa.

"Drugi dio priprema nastavljamo od 1. jula na Termama Čatež u Sloveniji. Odigraćemo tri utakmice, protiv Vardara iz Skoplja, Metalurga iz Zaporožja i Zorje iz Ukrajine. Nakon završetka priprema u Sloveniji, očekuje nas 12. jula generalka na Koševu, a 17. jula i prva utakmica u sklopu kvalifikacija za Evropsku ligu", dodao je Ibraković.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC