• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Zmajevi", bez straha na "gaučose"!

Autor mondo.ba

Reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras u ponoć na "Marakani" igra debitantski meč na svjetskim prvenstvima protiv Argentine. Salihović vjerovatno ne igra.

Za Bosnu i Hercegovinu 15. jun biće zlatnim slovima ugraviran u istoriju reprezentativnog fudbala.

"Zmajevi" će večeras u ponoć istrčati na teren legendarne "Marakane", gdje će ih s druge strane čekati Lionel Mesi i društvo, u istorijskom, debitantskom meču na svjetskim prvenstvima.

Atmosfera u taboru reprezentacije je na visokom nivou nakon tri pobjede u kontrolnim susretima. Ipak, raspoloženje je malo pokvarila vijest da Sejad Salihović vjerovatno neće biti spreman za duel sa "gaučosima". Fudbaler Hofenhajma nije radio sa saigračima na treningu dan uoči meča.

Selektor Safet Sušić u glavi već ima sastav koji će se suprotstaviti dvostrukom svjetskom prvaku (1978, 1986), a uoči meča istakao je da vjeruje kako "zmajevi" mogu prirediti iznenađenje u prvom meču grupe F.

OČEKIVAN SASTAV

Begović, Kolašinac, Spahić, Bičakčić, Mujdža, Bešić, Pjanić, Misimović, Lulić, Hajrović, Džeko.

"Oni koji poznaju našu ekipu i koji su nas pratili kroz kvalifikacije, svi će najozbiljnije da nas shvate. Argentina je favorit u našoj grupi i jedan od favorita za svjetskog šampiona, a ja se nadam da ćemo da pružimo što veći otpor. Ne obećavam ništa, ali znam da su naši igrači spremni i pošto je ovo Svjetsko prvenstvo počelo sa iznenađenjima, nadam se da može da bude iznenađenje i sutra", rekao je na pres konferenciji dan prije utakmice selektor Sušić, prenosi zvanična stranica Fudbalskog saveza BiH.

Kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić kaže da motiva neće nedostajati.

"Jasno je koga imamo na drugoj strani, ali prošle godine, 15. oktobra mi smo ostvarili jedan naš san. Mi i dalje želimo sanjati i vjerovati u naše snove tako da ćemo sutra izaći ponosni, dični i pokušati naše snove opet dignuti na viši nivo. Treba li nam motiva? Ne treba, najveći motiv je igrati protiv jedne ovako velike reprezentacije i još na 'Marakani' u Brazilu. I kad svaki Bosanac i Hercegovac sutra kad ga budu pitali za koga će navijati, po prvi put puna srca kaže, za svoju Bosnu i Hercegovinu", poručio je Spahić i dodao da vjeruje da BiH može da iznenadi Argentinu.

MESI

U prošlogodišnjem prijateljskom meču Bosne i Hercegovine i Argentine, "gaučosi" su nastupili bez svog najboljeg igrača Lionela Mesija. Golgeter Barselone ovaj put biće među startnih 11. "Nije toliko bitno da li igra Mesi ili ne. Argentina ima izuzetno kvalitetan sastav, a sigurno je da će sada sa njim biti još jači u odnosu na utakmicu koju smo igrali sa njima u novembru", rekao je golman "zmajeva" i Stouk sitija Asmir Begović.

I čuvar mreže "zmajeva" spreman je za debi na Mundijalu.

"Osjećam se fino, radujem se svakoj utakmici, sa svim kolegama. San je igrati na Svjetskom prvenstvu, za to smo cijeli život radili. Jedva čekamo da počne utakmica, a što se lopte tiče navikli smo se i nadam se da će sve biti u redu", rekao je Asmir Begović.

Bosna i Hercegovina i Argentina u istoriji su odigrali dva meča. U novembru prošle godine Argentinci su slavili sa 2:0 golovima Serhia Aguera, dok je prvi meč ove dvije selekcije odigran 14. maja 1998. godine. Tada su "gaučosi" bili ubjedljivi i deklasirali BiH sa 5:0. Briljirao je trostruki strijelac Gabriel Batistuta, dok su po jedan gol postigli Havier Zaneti i Ariel Ortega.

Glavni arbitar meča biće Žoel Agilar iz San Salvadora.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC