• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ponovo preokret: Ekvador pobedio Honduras!

Pogocima Enera Valensije, Ekvadorci ostvarili trijumf nad Hondurašanima, 2:1. Pokušaće da u poslednjem kolu izbore plasman protiv rasterećenih Francuza.

Od 1982. godine, Honduras je čekao gol na Svetskom prvenstvu. Nije pogodio u prvom kolu ovogodišnjeg Mundijala, protiv Francuske (0:3), ali jeste u noći između petka i subote.

Međutim, taj gol Karlosa Kostlija u 31. minutu utakmice protiv Ekvadora nije bio dovoljan za trijumf. Ener Valensija izjednačio je posle 180 sekundi, pa doneo pobedu svom timu u 65. minutu.

HONDURAS - EKVADOR 1:2 (1:1)

Uoči poslednjeg kola, obe reprezentacije imaju šansu da se plasiraju u narednu fazu. Ekvador "opiljiviju" od Hondurasa, koji će morati da se uzda u sreću i matematiku.

Tabela Grupe E trenutno izgleda ovako: Francuska 6 (8:2), Ekvador 3 (3:3), Švajcarska 3 (4:6) i Honduras 0 (1:5). U poslednjem kolu, u sredu od 22.00 časa igraju Honduras - Švajcarska i Ekvador - Francuska.

Utakmica Honduras - Ekvador mogla bi da posluži i kao dokaz atraktivnosti aktuelnog Svetskog prvenstva, tokom kojeg je već viđeno čak osam preokreta! Rekord je devet, a do kraja turnira ostale su još tri nedelje!

Eder Valensija je predvodio ekipu do važnog uspeha, izjednačivši se na vrhu liste strelaca sa Karimom Benzemom, Robinom Van Persijem, Arjenom Robenom i Tomasom Milerom. Svi su postigli po tri gola.

Štaviše, Valensija je na poslednjih šest nastupa za reprezentaciju pogodio sedam puta!

HONDURAS: Valjadares - Bekeles, Bernardez, Figeroa, Izagire /od 46' Garsija)- Garido (od 71' Martinez), Klaros - Garsija (od 82' Čavez), Espinoza, Kostli - Bengston

EKVADOR: Domingez - Paredes, Guagua, Erazo, Ajovi - Minda (od 83' Gruezo), Noboa, A. Valensija, Montero (od 90 Ahilijer) - Kaisedo (od 82' Mendez), E. Valensija.

Meč koji neće ostati upamćen po prevelikoj lepoti fudbala, koja nije ni očekivana, bolje su otvorili Hondurašani, golom Kostlija posle greške ekvadorskog defanzivca Horgea Guague. Iskoristivši lošu procenu rvala, napadač je protrčao iza njega i efektno pogodio za 1:0.

Međutim, već posle tri minuta bilo je 1:1, takođe greškom odbrane, koju je prisebno kaznio Valensija svojim prvim golom, preciznim dijagonalnim udarcem iz daljine...

Isti igrač postavio je konačan rezultat u 65, minutu, na perfektan centaršut Valtera Ajovija iz slobodnog udarca, sa strane, za definitivni trijumf Ekvadora i nadu da može da se nađe u nokaut rundi Svetskog prvenstva u Brazilu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC