• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TIP DANA: SAD - Portugal

Zanimljiv duel igraće se tačno u ponoć u Manausu u drugom kolu grupe G. Klinsmanovi žele da nastave pobednički niz, dok najbolji igrač na svetu i drugari znaju da ne smeju da izgube. Šta Vi mislite, ko će pobediti?

Reprezentacija SAD je u prvom kolu do pobede došla pomalo neočekivano, ili je bolje reći da su posle prikazanog na terenu srećno osvojili te bodove. Taj trijumf odškrinuo im je vrata drugog kruga, pa u meč sa Portugalom ulaze sa jasnom računicom - nova tri boda sigurno ih vode u osminu finala.

I ako ne bude tako, neće biti kastrofa, jer ih i nerešen ishod ostavlja u dobroj poziciji, dok eventulani poraz znači da protiv Nemačke moraju da idu na pobedu.

Planove selektoru Jirgenu Klinsmanu kvari povreda napadača Altidora. On nema pravu zamenu, zbog čega će verovatno morati da napravi i sitne korekcije u stilu igre. Menjaće ga najverovatnije Johanson ili Vondolovski. Ili... možda Klinsi na teren pošalje pet igrača veznog reda i ostavi usamljenog Dempsija u napadu. Promena formacije čini se, ipak, manje verovatna.

Sve u svemu, ako je suditi prema prvoj utakmici, Amerikanci će teško nametnuti svoj stil igre i dominirati u posedu. 

Na drugoj strani, Portugal je doživeo debakl u prvom kolu. Uz ubedljiv poraz od Nemačke (0:4) Pepe je zaradio i crveni karton, a povredili su se Almeida i Koentrao. Sada su svesni da moraju da idu na sve ili ništa.

"Ili ćemo danas pobediti ili se pakujemo", objasnio je selektor Bento.

Generalno gledano, Portugal protiv SAD može da odigra i nerešeno i da prođe dalje, ali za takav rasplet bi Amerikanci morali da izgube od Nemačke, a oni da pobede Ganu i pritom da nadoknade pet golova slabiju gol-razliku.

Kristijano Ronaldo ima problem sa povredom kolena, a selektor Portugala nije želeo da otkrije da li će biti spreman za meč. Saigrač Meireleš je rekao da će igrati, što i ostali veruju, budući da je duel od velike važnosti.

Bento, dakle sigurno neće moći da računa na Pepea i Koentraa, a moguće je da obrana bude kompletno redizajnirana, jer i iskusni Brunu Alves muku muči sa povredom.

Utakmicu će suditi Argentinac Pitana, koji je već vodio meč Rusija - Koreja i pokazao četiri žuta kartona.

Kada je prognoza u pitanju, čini se da ipak treba odigrati tip 2. Bez obzira na ishod mečeva u prvom kolu, Portugalci su bolja i kompletnija ekipa od Amerikanaca i za očekivati je da se stvari večeras vrate na mesto, odnosno da Ronaldo ostavi svoju reprezentaticiju u trci za osminu finala.

Prognoze svih utakmica potražite na portalu Dvoznak

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC