• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marko Nikolić: Pojačanja da, ali prvo kvalitet

Trener Partizana u razgovoru sa novinarima na Zlatiboru govorio o prelaznom roku, Mundijalu, završetku košarkaške sezone... Sa Zlatibora za MONDO izveštava Vladimir Sukdolak.

U Partizanu su i dalje svi na okupu. Crno-beli privode kraju prvu nedelju letnjih priprema, a još nema novih imena na spisku Marka Nikolića, ali, sa druge strane, nema ni odlazaka.

Prvi golman Milan Lukač posle produženog odmora zbog obaveza prema reprezentaciji Srbije, priključio se u subotu pripremama na Zlatiboru, dok će se Miroslav Vulićević pridružiti ekipi u Beogradu.

Trener Nikolić i stručni štab imaju jasno definisan prelazni rok, odnosno profile fudbalera koji su im potrebni. Mnogo toga zavisiće i od dalje sudbine u crno-belom dresu Nikole Drinčića i Danka Lazovića.

Odlični vezni fudbaler, prema rečima čelnika kluba iz Humske, ostaće i ove sezone u Partizanu, a blizu istog epiloga je i iskusni napadač. Zbog manjeg broja fudbalera pozicija centralnog beka je možda i prioritet.

"Radimo na tome intezivno. Partizan u ovom prelaznom roku traži dve grupe igrača. U prvu grupu spadaju igrači, bez obzira na njihove godine, koji poseduju kvalitet u ljudskom i igračkom smislu, a u drugu najtalentovaniji mladi igrači koji će predstavljati konkurenciju i sada i budućnost u budućnosti. Tako bi trebalo svaki prelazni rok da izgleda i u tom konceptu očekujem još dva potpisa", kaže Nikolić.

Da li su pojačanja usko vezana za poziiciju ili..?

"Mnogo je važniji kvalitet, jer nemamo alarm ni na jednoj poziciji. Bilo bi dobro pojačati poziciju gde imamo trojicu igrača, a to je centralni bek, jer su četvorica optimalan broj. U svakoj od ostalih linija bi bilo dobro da dođe novi igrač, ali da oni predstavljaju ili budućnost ili da odmah prave razliku", odgovorio je trener crno-belih.

Na pripremama sa Partizanom na Zlatiboru je i iskusni levi bek Marko Lomić. I dalje nije poznato da li će se vratiti u crno-belo jato.

"Reč je o Igraču zavidnog kvaliteta. Obavili smo razgovor ovde, sešćemo kasnije za sto i definisati odnos. Ide sa nama u Sloveniju sigurno, a videćemo o momentu koji je najbolji da sednemo za sto".

Nikola Drinčić ostaje. A Danko Lazović - da li ima nešto novo u vezi sa njegovim statusom?

"Ništa se nije promenilo. Danko i ja imamo direktnu komunikaciju i Danko će biti tu".

Šta je želja, a šta realnost u evropskim takmičenjima?

"Prethodnih godina baš i nemamo dobro iskustvo što se tiče Evrope. Ali, to ne mora ništa da znači. Imamo priliku da igramo kvalifikacije za LŠ, a sutra ćemo saznati i rivala u kvalifikacijama i misliti samo o njemu. Ići ćemo iz skromnosti i vrednog rada, sa zadovoljstvom igrača, a očekujemo da nam se to na kraju vrati. Koliko je realno ne znam, ali ne mogu da ne mislim o tome i da nemam želju da pobedimo svakog protivnika koji bude dolazio. Teren će pokazati naše mogućnosti", kaže Nikolić.

O MUNDIJALU: NAVIJAM ZA ARGENTINU. MAŽIĆU; BRAVO!

Trener Partizana ne krije favorita na Mundijalu: "Simpatije imam prema Argentini iako sam razočaran načinom igre u dve utakmice. Nije prikazala neku veliku igru. Jedino su Francuzi vezali dve utakmice u velikom stilu. Igra se mnogo dobar fudbal i primetio sam da su ekipe ili većina njih, posle napornih klupskih sezona, dobro energetski pripremljene. Pada veliki broj golova što je dobro za nas gledaoce, ali Svetsko prvenstvo odavno ne diktira trendove u svetskom fudbalu već to čine Liga šampiona i Liga Evrope. Ako mene pitate - nema izrazitog favorita".


O MAŽIĆU...

"Ja mislim da imamo najkvalitetnije sudije u Evropi i to stvarno mislim. Ali, kada su izložene pritiscima neki to bolje podnose, neki slabije. Strašno je koliko su sudije dobile suspenzija (84 utakmice) u našem fudbalu. Treba ih pustiti da rade svoj posao. Prilagodićemo se uslovima koji vladaju i na terenu i oko njega".

 Pred žreb, Nikolić je upitan i za "želje"...

"Ima timova koji spadaju u grupu manje poželjnih i onih poželjnih. Ne smemo da strahujemo previše, ali ni da potcenimo nekoga previše. Ići ćemo na pobedu u dve utakmice. Nema u Evropi mnogo mesta za kalkulacije. Potrebna je velika ambicija, a ona je prisutna ovde na pripremama. Sa geografskog aspekta je najbolje nešto što je lako dostupno i gde se može lako organizovati put. Ali, šta god da bude, prilagodićemo se".

U crnoj-beloj porodici u nedelju uveče slavila se nova titula prvaka države. Da li je to dodatna motivacija za fudbalsku sekciju?

"U protekloj sezoni mi smo imali neki svoj način borbe. Naša satisfakcija je što je publika prepoznala tu našu borbu i način na koji su nas navijači ispratili na kraju sezone. Čestitam košarkašima i treneru Vujoševiću na još jednoj tituli u nizu. Gledamo i Mundijal, a motivisani smo i bez toga. Dobili smo neku satisfakciju time što igramo kvalifikacije za LŠ i red je to da iskoristimo". 

U kom pravcu ide sport kada prvaci u fudbalu i košarci ne igraju elitu?

"Ne bih se ja bavio Zvezdom. Mislim da Partizan može kroz kvalifikacije da igra Evroligu. Ako dobije mogućnost da se bori verujem da će iskoristiti i igrati Evroligu. U kojem pravcu ide naš sport ne znam. Ako bude potrebe da se reaguje na loše pojave ja ću biti tu, ali ja nikada nisam prejudicirao te pojave. Jednom sam loše prenesen kada sam rekao da je cilj da ostvarimo 15 pobeda na prvoj konferenciji po dolasku...".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC