• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dupli bonus - motiv ili pritisak?

Predsednik državne skupštine Obale Slonovače posetio je reprezentativce u njihovoj bazi, uoči odlučujuće utakmice protiv Grčke.

Reprezentacija Obale Slonovače ima realne izglede da iz trećeg pokušaja prebrodi grupnu fazu Svetskog prvenstva i plasira se među 16 najboljih.

Izabranicima Sabrija Lamušija to garantuje pobeda nad Grčkom u utorak od 22 časa, mada bi i remi lako mogao da bude dovoljan za drugo mesto u C grupi.

Ono što brine javnost u Obali Slonovače su podbačaji reprezentacije na ranijim velikim takmičenjima. To se ne odnosi toliko na Mundijale u Nemačkoj i Južnoj Africi - na kojima su žrebani u izuzetno jake grupe - koliko na afričke Kupove nacija, na koje su pet puta dolazili kao favoriti i nijednom nisu osvojili trofej.

"Moramo biti mentalno jači nego ranije", rekao je Žervinjo pred meč protiv Grka.

U ponedeljak je reprezentaciji pružio podršku predsednik državne skupštine Gijom Soro, prenevši poruku predsednika republike.

"Građani Obale Slonovače su ponosni na vas i predsednik lično je ponosan. Uprkos porazu od Kolumbije, igrali ste hrabro. Takođe mi je rekao da vam obećam dvostruko veće nagrade ako pobedite u utorak".

"Slonovi" za svaku pobedu u Brazilu dobijaju 18.000 evra, što znači da će im eventualna tri boda u poslednjem kolu grupne faze doneti po 36.000 evra. Za neke od njih "sića", za neke solidan novac. U svakom slučaju, podsećanje na značaj predstojećeg meča.

Valjda ih silna podrška i briga nacije za rezultat neće ponovo sputati... Ne treba izgubiti iz vida da i Grci sa pobedom mogu dalje.

TABELA: Kolumbija 6 (gol-razlika 5:1), Obala Slonovače 3 (3:3), Japan 1 (1:2), Grčka 1 (0:3).

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC