• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO TIP DANA: Engleska - Kostarika

Englezi su izgubili sve, Kostarika je već završila posao, pa će meč u Belo Horizoneteu od 18 sati neće se igrati "na život i smrt". Renovirani "Gordi Albion" ima obavezu da se bar oprosti pobedom. Šta Vi mislite, da li će uspeti u tome?

Kostarika je završila kvalifikacije sa sedam bodova prednosti u odnosu na jaki Meksiko. Italijani i Urugvajci očigledno to nisu ozbiljno shvatili, već su se vodili njihovim neuverljivim nastupima u pripremnom periodu. Selektor Horhe Luis Pinto i igrači su im pokazali da su nisu bili u pravu.

Nakon iznenađenja protiv Urugvaja, usledila je potvrda i protiv Italije. Sa šest bodova su sigurni putnici u osmini finala, pa bez opterećenja ulaze u današnji susret. Doduše, bod im treba za prvo mesto i verovatno izbegavanje Kolumbije.

Horhe Luis Pinto nije želeo mnogo da priča o sastavu, ali je otkrio da će startovati Roj Miler i napadač Randal Brenes. Umesto koga će nastupiti, ostaje nepoznanica.

"Football's coming home", opet pevaju engleski navijači. Opet pre vremena. I opet će"Žil Rime" svetlucati u tuđim rukama i vitrinama. Znalo se i pre Mundijala da su Englezi u "grupi smrti". Ali poslednje čemu su se nadali je da će biti otpisani posle dva kola, a da će Kostarika osigurati osminu finala pre poslednjeg meča po grupama. Ali... fudbal piše čudne priče.

Protiv Urugvaja su opet odigrali solidno. Teško neko može da kaže kako su igrački podbacili ili da su bili nadigrani u prva dva kola. Ali, dok je Vejn Runi postigao gol iz treće ili četvrte šanse, Luis Suarez je imao realizaciju 2/2. 

Selektor Roj Hodžson dobio je podršku Saveza da ostane na klupi Engleske. Shodno tome, današnju utakmicu koristi kao pripremu za budućnost.

Suprotno običajima, već je dan ranije najavio sastav, i to sa devet promena u odnosu na poslednji meč. Igraće u sastavu 4-3-3, a na terenu će igrati samo dvojica igrača koja su nastupala protiv Urugvaja - Kejhil i Staridž.

"Kapiten će biti Frenk Lampard. On će igrati malo povučenije kako bi mladići poput Vilšira i Barklija imali malo više slobode", rekao je Hodžson.

Očigledno je na taj način selektor hteo da nagradi veterana Čelsija za kompletnu karijeru. Njegovo uvrštavanje u ekipu se ne podudara sa pomlađivanjem ekipe, ali sa druge strane zaista ne bi bilo u redu da svi zaigraju na Mundijalu u Brazilu, a on ostane da sedi na klupi.

Utakmicu će suditi Alžirac Haimudi. Statistički nije "lak" na kartonima (3,3 u proseku po meču), a to je potvrdio i u prvoj utakmici koju je sudio u Brazilu, između Australije i Holandije, na kojoj je podelio samo dva žuta kartona.

Kada je reč o prognozi, predlog je igrati na pobedu Engleske, dakle tip 1. Kostartika u današnji susret ulazi opušteno i verovatno neće riskirati potrošnju energije ili moguće kartone bez razloga. Sa druge strane motivisani Englezi žele bar pobedom da završe nastup u Brazilu. To što igraju rezerve ne menja stvari, jer su to sve vrhunski igrači iz Premijer lige.

Prognoze svih utakmica potražite na portalu Dvoznak

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC