• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

“Teško je igrati sa spakovanim koferima”

Autor mondo.ba

Kapiten Emir Spahić ocijenio da će “zmajevima” biti teško igrati meč protiv Irana kada znaju da su već eliminisani sa Mundijala. Selektor Sušić izvinio se onima koje je razočarao.

Ostala je još jedna utakmica, ona protiv Irana i istorijski nastup reprezentacije BiH na Svjetskom prvenstvu biće završen.

San “zmajeva” da mogu da prođu grupnu fazu srušen je već u drugom kolu porazom od Nigerije, ali ostalo je da se odigra još 90 minuta, u kojima reprezentativcima, kako sami priznaju, neće biti lako igrati.

"Nismo očekivali da ćemo ovako rano završiti svoj put. Priželjkivali smo duži ostanak i mislim objektivno da smo mogli.  Ali to je fudbal, to je život i sutra nas čeka nova utakmica kojoj se trebamo okrenuti jer je važna  za nas i naš narod.  Teško je igrati kad su već koferi spakovani za povratak ali pokazaćemo ono što do sada nismo imali priliku i ako neko misli da smo došli kao turisti, pokazaćemo da se vara“, rekao je kapiten Emir Spahić na pres konferenciji pred meč sa Iranom.

Mladi Muhamed Bešić, koji je bio pošteđen posljednja dva treninga, takođe je obećao maksimalno zalaganje protiv Irana: "Sutra ćemo dati sve od sebe da se oprostimo na pravi način od ovog prvenstva."

Selektor Safet Sušić istakao je da njegova ekipa želi da se pobjedom najčasnije oprosti od Mundijala.

“Što se tiče sutrašnje utakmice svi smo očekivali da će biti ključna za ulazak u osminu finala. Nije tako bilo, za nas će to biti zadnja utakmica na ovom SP.  Nismo imali sreće i vjerovatno smo razočarali neke ljude, ako je tako, izvinjavam se. Ne treba zaboraviti da smo prvi put ovdje i da su bile malo poštenije sudijske odluke sutra bi kao što sam rekao igrali ključnu utakmicu.  Ovako u ovu utakmicu ulazimo sa željom da pobijedimo i da se na najčasniji način  oprostimo od SP. Interesuje nas samo pobjeda i da prikažemo dobru igru".

Na kraju presa, strane novinare je zanimao  budući angažman selektora Sušića na šta je on između ostalog odgovorio:

“Nije ni mjesto ni vrijeme za takav razgovor ali će se sve znati u narednih desetak dana. Rekao sam da će biti teško jednom napustiti ovu reprezentaciju, ali ostaće upisano da je ova generacija i ovaj stručni štab učestvovao prvi put na Svjetskom prvenstvu“.

Utakmice posljednjeg kola Grupe F između BiH i Irana, te Argentine i Nigerije igraju se sutra od 18 časova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC