• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Mogli smo otići stepenicu više

Autor mondo.ba

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić bio je zadovoljan nakon trijumfa nad Iranom 3:1, ali u isto vrijeme i tužan zbog rane eliminacije sa Svjetskog prvenstva u Brazilu.

"Zmajevi" su odigrali dva dobra meča na Mundijalu, ali to nije bilo dovoljno da se izbori plasman u osminu finala.

Nakon premijernog meča sa Argentincima (1:2), u kojem je teško ko očekivao povoljan rezultat, svi u taboru bh. reprezentacije vjerovali su da će meč sa Nigerijom biti odlučujući. To se i desilo, ali nažalost, duel sa afričkom selekcijom označio je kraj nadanja u prolazak grupne faze takmičenja.

"Čestitam igračima na dobroj igri i pobjedi protiv Irana, ali mi se s tim ne možemo zadovoljiti. Da je bilo malo više sreće i bolje igre protiv Nigerije, ali i malo manje sudijskih grešaka, sigurno bismo mi večeras slavili prolazak u osminu finala. Ali, sve je to sastavni dio fudbala", istakao je selektor Sušić u izjavi za BHT 1 po završetku meča trećeg kola grupe F, u kojem je BiH savlada Iran sa 3:1 (1:0).

Popularni Pape ne može da prežali pogodak Edina Džeke u duelu sa Nigerijcima, koji je novozelandski sudija Piter O'Liri neopravdano poništio zbog navodnog ofsajda.

"Žao mi je onih koje smo razočarali. Imali smo kvalitet da odemo jednu stepenicu više. U prvoj utakmici odigrali smo korektno protiv velike ekipe. U drugoj, da je priznat Džekin gol, sve bi bilo drugačije. Ipak, mi smo prvi put na svjetskom prvenstvu. Bez obzira što naši igrači igraju u velikim klubovima, nedostajalo nam je malo više međunarodnog iskustva. U ključnim utakmicama u kojim je bio važan psihološki momenat, nismo znali da odgovorimo na igru protivničkih igrača", rekao je Sušić.

Slijede kvalifikacije za prvenstvo Evrope, koje se 2016. godine igra u Francuskoj. "Zmajevi" će igrati u grupi B protiv Belgije, Izraela, Velsa, Kipra i Andore.

"Ovdje ima dobrih momaka, može dobra ekipa da se sastavi i već sada treba razmišljati o kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. U suštini, nakon debitantskog nastupa na svjetskom prvenstvu, nemam šta da zamjerim momcima", zaključio je Sušić, koji najvjerovatnije neće ostati na klupi reprezentacije.

Bosna i Hercegovina debitantski nastup na Mundijalu okončala je sa jednom pobjedom i dva poraza, uz gol razliku 4:4.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC