• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjanić: Dali smo sve od sebe

Autor mondo.ba

Miralem Pjanić najbolje je ocijenjeni fudbaler Bosne i Hercegovine na Mundijalu u Brazilu. Gol protiv Irana samo je potvrdio kvalitet "Malog princa".

Vezni fudbaler Rome u dresu "zmajeva" tokom Mundijala pokazao je zašto bi ga u svojim redovima vidjeli najjači i najbogatiji klubovi Evrope.

Nakon sjajne sezone u dresu rimske "vučice", sa kojom je osvojio drugo mjesto u Seriji A i izborio plasman u Ligu šampiona, Pjanić je i na jubilarnom 20. Svjetskom prvenstvu pružio sjajne partije da je trenutno jedan od najboljih mladih veznih igrača na svijetu.

U pobjedi BiH nad Iranom, Pjanić je postigao drugi gol na utakmici i donio prednost "zmajevima" od 2:0. U nastavku, po jedan gol na obje strane za konačnih 3:1 i prvo slavlje Bosne i Hercegovine u istoriji svjetskih prvenstava.

"Stvarno nam je žao što nismo uspjeli da prođemo dalje. U posljednjoj utakmici pokazali smo da imamo kvalitet, ali nismo imali dovoljno sreće da se plasiramo u osminu finala. Dali smo sve od sebe i nadam se da smo na kraju donijeli bar malo radosti našem narodu", poručio je Pjanić za BHT 1 nakon pobjede nad Iranom.

Dvadesetčetvorogodišnji Igrač sredine istakao je da će iskustvo sa Mundijala u Brazilu mnogo značiti za reprezentaciju BiH u sljedećim takmičenjima.

"Nismo sumnjali da možemo odigrati kvalitetno protiv svih protivnika, ali u drugoj utakmici jednostavno nas nije išlo. Iako smo dobro radili, ne znam šta nam se desilo. Teško nam pada ovo ispadanje, nije lako, ali gledamo naprijed jer ovo nam je prvo veliko takmičenje", rekao je popularni "Mali princ".

Miralem Pjanić upisao je 51 nastup za reprezentaciju BiH, a gol protiv Irana bio mu je deveti u dresu "zmajeva".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC