• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FK SARAJEVO: Četvorogodišnji ugovor za Mihojevića

Autor mondo.ba

Fudbalski klub Sarajevo nastavlja sa angažovanjem novih igrača. Ugovor sa timom sa "Koševa" potpisao i osamnaestogodišnji defanzivac Marko Mihojević.

Mladi defanzivac Marko Mihojević (18) potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Sarajevom. Fudbaler rođen 21. aprila 1996. godine prošle sezone nastupao je za mladi tim Sarajeva, a dobri nastupi u omladinskim takmičenjima bili su preporuka za promociju u prvi tim.

"Osjećam se odlično. Mnogo sam sretan, jer sam potpisao ugovor za najveći klub u Bosni i Hercegovini. Zahvalio bih se svima na ukazanom povjerenju i iskreno se nadam da ću isto opravdati", rekao je Mihojević za klupski sajt.

Mihojević je već debitovao za prvi tim na meču protiv ukrajinske Zorje, koji je Sarajevo nakon preokreta riješilo u svoju korist rezultatom 3:1. On je u 73. minutu zamijenio povrijeđenog Adnana Kovačevića i tako upisao prve minute u seniorskom dresu.

 "Bilo je dobro. Zahvalan sam stručnom štabu na prilici. Protivnik je bio izuzetno jak i prije svega, drago mi je što sam sa ovim sjajnim momcima na pripremama u Sloveniji. Nadam se da ću dobivati još prilika za igru, ali, naravno, svjestan sam da moram na svakom treningu dati svoj maksimum, kako bi zaslužio minutažu", naglasio je Mihojević.

Mladi fudbaler podjednako dobro snalazi se na poziciji štopera i zadnjeg veznog, a član je i omladinskih selekcija reprezentacije BiH.

"Kada sam dobio poziv da se priključim Akademiji Fudbalskog kluba Sarajevo, nisam oklijevao. Mjeseci koji su iza mene, bili su jako lijepi i uspješni. Utisci iz Akademije su zaista dobri, sve je organizvano na jednom zavidnom nivou", dodao je Mihojević.

Fudbaleri Sarajeva danas od 17 časova igraju drugi pripremni meč u Sloveniji. Rival je makedonski Vardar iz Skoplja.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC