• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dravinja lak zalogaj za Partizan

U pretposlednjoj proveri na pripremama u Sloveniji crno-beli pobedili Dravinju iz Slovenske Konjice 3:0. Strelci Beko Fofana u 3. i Predrag Luka u 14. i 62. minutu.

Od reportera MONDA iz Slovenije

Još 90 minuta protiv ND Gorice i spušta se zavesa na priprema Partizana u Sloveniji.

Pre duela u Ptuju, "parni valjak" imao je prepodnevnu proveru protiv Dravinje, slovenačkog drugoligaša koji je taj status stekao u maju završivši sezonu bez ijednog poraza, što nikom pre njega nije uspelo.

Protiv Partizana nisu imali šanse.

Crno-beli pobedili su 3:0 (2:0), u meču u kojem su od prvog do poslednjeg minuta dominirali. Kvalitet je u svim segmentima igre bio na strani Beograđana, uprkos tome što se trener srpskog vicešampiona odlučio za satav koji do sada nije imao prilike da igra: Kljaić - Pauljević, Stevanović, Ostojić, Bogosavac - Luka, Marković, Gulan, Ilić - Ninković, Fofana. Igrali su još: Živković, Šaponjić i Lukić.

*Igrači koji nisu igrali protiv Dravinje, nastupiće od 18 sati protiv Gorice.

Konačan rezultat nije realan pokazatelj snaga na terenu, jer su fudbaleri Partizan propustili brojne prilike da "do vrha" napune mrežu Slovenaca. Već posle 15 minuta domaćinu, ako se to meže reči za Dravinju, s obzirom da se utakmica igrala na terenu na kojem su crno-beli trenirali prethone dve nedelje, smešila se katastrofa.

Odličnu akciju i centaršut Miroslava Bogosavca u vođstvo Partizan pretvorio je Beko Fofana u trećem minutu. Fudbaler iz Obale Slonovače bio je najviši u skoku na "drugoj stativi" i laganim uadarcem glavom pogodio je nebranjeni deo gola.

Još lepši napad Partizana izveden je u 14. minutu. Saša Marković je kroz sredinu uputio pas iza leđa odbrane, brzonogi Predrag Luka se ubacio, prihvatio loptu na grudi i lobom povisio na 2:0.

Nedugo posle drugog gola, Fofana je iz izgledne situacije pogodio stativu. Napadač Partizana mogao je da se nadaje golova u prvom poluvremenu, s obzirom da je do odlaska na odmor imao još dve stopostotne prilike.

Luka je iskoristio svoju brzinu i u 62. minutu. Posle prodora po desnoj strani lepo je primetio je da golman Dravinje izašao na centaršut, ali umesto ubačene lopte, vezni fudbaler Partizana je šutirao direktno u gol i povisio na 3:0. Klobasa je samo potvrdio pogodak u nameri da uklizavanjem spreči loptu da pređe gol liniju.

Nešto kasnije Luka je zatresao prečku. Rezultat se do kraja nije menjao.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC