• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIPREME: Pojačani "rođeni" putuju u Austriju

Autor mondo.ba

Fudbaleri Veleža, nakon uvodnog dijela priprema, u srijedu se sele u Austriju, gdje će boraviti do 22. jula. U klupskim prostorijama predstavljena i pojačanja za narednu sezonu.

Mostarski Velež u narednoj sezoni biće jači za sedam novih fudbalera, koji su danas i zvanično predstavljeni kao novi igrači "rođenih".

Ovim je stavljena tačka na prelazni rok, a sada slijedi uigravanje ekipe kako bi se što spremnije dočekao start prvenstva u Premijer ligi BiH 2. avgusta.


"Mi smo prije početka priprema planirali da na ekipu iz prošle sezone dovedemo četiri igrača. U međuvremenu su nas napustili Oštraković, Letić i Okić, kao igrači koje smo željeli zadržati u svojim redovima. Zbog toga smo morali, da tako kažem, popuniti i njihova mjesta. Ciljano smo birali pojačanja, vodeći računa i o pozicijama koje nam trebaju, ali i o profilu igrača. Mislim da smo prelazni rok odlično iskoristili, što je i pokazala utakmica u nedelju sa Širokim Brijegom", rekao je sportski direktor Veleža Admir Velagić za klupski sajt.

Velež je tokom prelaznog roka doveo Marka Nikolića, Dušana Đokića, Admira Vladavića, Ibrahima Škahića, Mladena Popovića, Dušana Hodžića i Anesa Haurdića.

"Na golu smo uz Dragojevića i Bobića doveli Dušana Đokić (31) iz Kolubare iz Lazarevca. Ibrahim Škahić (21) je stoper koji dolazi iz Gradine i može igrati i desnog beka. Dušan Hodžić (21) je igrač koji može igrati na obje bočne pozicije u odbrani i dolazi iz premierligaša Mladosti. Marko Nikolić (25) dolazi iz srbijanskog superligaša Voždovca i igra na poziciji veznog igrača. Anes Haurdić (24) dolazi iz prvoligaša Češke Znojma. Može igrati na nekoliko pozicija u veznom redu. O Admiru Vladaviću (32) je suvišno trošiti riječi, on je itekako poznat Veležovim navijačima. Mladen Popović (26) je centarfor koji je dolazi iz srbijanskog superligaša Novog Pazara", predstavio je Velagić pojačanja "rođenih".

Mostarci sutra putuju u Austriju, gdje će obaviti bazični dio priprema.

"U srijedu putujemo na drugi dio priprema. Od 9. do 22. jula boravićemo u hotelu "Vinervaldhof" u Tulnerbahu. Planirano je da se odigra pet utakmica. Za prvi termin 11/12. jula planiran je meč sa mađarskim prvoligašem. Ime ćemo definisati na samom dolasku tamo, ali i termin u procjeni sa planom rada u Austriji. Nakon toga 14. jula igramo sa drugoligašem Austrije, ekipom Horna. Dan kasnije igramo protiv "lakšeg" protivnika, četveroligaša SV Stripfing. Finiš priprema ostavili smo za dva jaka protivnika, a oba su članovi Premier lige Rusije. Prvo 19. jula igramo sa Mordovijom, a 22. jula sa Rostovom", pojasnio je Velagić plan priprema.

Sportski direktor Veleža ističe da su svi zadovoljni dosadašnjim radom.

"Momci zaista rade naporno. Stručni štab nakon uvodnih nekoliko dana znatno je pojačao ritam i radi se dva puta dnevno. Istina, ove vrućine nam predstavljaju dodatni problem, ali tako je to u ljetnom periodu. Evo i danas pred put imamo dva treninga, a nastojaćemo, ukoliko stignemo po planu u Tulnerbah, da održimo i još jedan kasni trening. Uz igrače koje ste mogli vidjeti u provjeri protiv Širokog Brijega, želim istaći da nam se priključio i Jovan Blagojević. On će morati prvih 7-10 dana raditi nešto laganijim ritmom. Tu je i Samir Merzić, koji takođe ostaje u našim redovima", rekao je Velagić.

Mostarce na otvaranju nove sezone čeka duel sa povratnikom u Premijer ligu BiH, ekipom zvorničke Drine. Velež će meč sa aktuelnim šampionom Republike Srpske igrati na svom stadionu "Vrapčići".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC