• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skolari: I Nijemci ne znaju kako se ovo dogodilo

Autori mondo.ba Autori mondo.rs

Selektor Brazila preuzeo krivicu za ubjedljiv poraz u polufinalu Svjetskog prvenstva i poručio: "Pokušaćemo da osvojio treće mjesto. Još imamo za šta da igramo".

Luis Felipe Skolari je 2002. godine donio Brazilcima neopisivo slavlje kada je kao selektor predvodio fudbalsku reprezentaciju do pete titule svjetskog prvaka, ali im je 12 godina kasnije, kod kuće, podario tugu koju mu neće zaboraviti.

Grcajući u suzama, sa nevjericom na licima, Brazilci su dočekali kraj polufinala Svjetskog prvenstva protiv Njemačke u kojem su doživjeli najveći poraz u svojoj istoriji - 1:7!


Sigurno da Skolari nije jedini, možda ni najveći krivac za katastrofalan rezultat, ali je svakako da kao selektor snosi ogromnu odgovornost i da će se prvi naći na udaru javnosti, a vjerovatno i nacionalnog saveza.

"Ko je kriv za ovaj rezultat? Ja, ja sam. Krivicu za ovaj katastrofalan poraz možemo da podijelimo među nama u stručnom štabu i timu, ali ja sam osoba koja odlučuje o sastavu i taktici. To je bio moj izbor", priznao je Skolari po završetku šokantnog meča u kojem je Brazil primio pet golova za manje od pola sata igre!

Prvo poluvrijeme završeno je vođstvom Nijemaca 5:0, a tek u posljednjim trenucima meča Oskar je postigao jedini pogodak za Brazil.

"Pokušali smo da učinimo koliko možemo, pružili smo maksimum, međutim, bili su bolji i to se mora poštovati. Naišli na sjajnu Njemačku. Nismo uspjeli da reagujemo, a čak će vam i Nijemci reći da ne znaju kako se ovo dogodilo".

Skolari je na kraju imao poruku za razočarane sunarodnike.

"Moja poruka svim Brazilcima je sljedeća: Izvinjavam vam se zbog ovakve igre. Žao mi je što nismo uspjeli da se plasiramo u finale. Pokušaćemo da pobijedimo u utakmici za treće mjesto. I dalje imamo za šta da igramo".

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Petar

Da su igrali neymar i silva ovo se nebi desilo

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC