• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: "Amidža" gledao poraz Sarajeva

Autor mondo.ba

Fudbaleri Sarajeva poraženi kod kuće od Haugesunda 1:0 u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Bordo timu nije pomogla ni podrška sa tribina glavnog finansijera, Malezijca Vinsenta Tana.

 LE: "Amidža" gledao poraz Sarajeva Izvor: MONDO/Samir Cacan

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Sarajevo je poraženo od Haugesunda rezultatom 1:0 i očekuje ga težak zadatak u Norveškoj na putu ka trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pet minuta prije kraja utakmice Brazilac Bamberg pogodio je mrežu Bandovića i utišao Koševo.

Bila je ovo prva zvanična utakmica kojoj je prisustvovao glavni finansijer kluba, malezijski bogataš Vinsent Tan, kojeg su navijači Sarajeva odmilja nazvali „Amidža“.

Malezijac je stigao u Sarajevo nekoliko sati prije utakmice i prošetao glavnim gradom u bordo dresu sa nadimkom „Amidža“ na leđima, ali se na kraju morao pomiriti sa porazom svog kluba, baš kao što se krajem prošle sezone morao pomiriti sa ispadanjem Kardif sitija, čiji je vlasnik, iz engleske Premijer lige.

Na njegovu, ali i žalost brojnih navijača Sarajeva, bordo tim nije uspio golom krunisati vrlo dobru igru tokom cijele utakmice i kazna je stigla na kraju.

Već u uvodnim minutama Sarajevo je prijetilo, prvopreko Okića, potom i preko Stojčeva, da bi Okić ponovo u 17. minutu dobro šutirao ali golman gostiju Bratveit bio je siguran.

Napadač Sarajeva Nemanja Bilbija nije uspio realizovati dve prilike u prvom poluvremenu pa se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0, a napadi domaće ekipe nastavljeni su i u drugom dijelu.

Izvor: MONDO/Samir Cacan

Prvo je Bratveit odbranio pokušaj Berberovića, a u 62. minutu malo je nedostajalo d ašut Bilbije završi u mrežu.

Sjajnu noć imao je Bratveit koji je bio siguran i kod novog pokušaja Okića, a potom se na njegovoj listi našao i rezervista Duljević.

Prema nepisanoa fudbalskom pravilu kazna za promašaje je stigla, i to pet minuta prije kraja. Brazilac Bamberg koji je zamijenio Ashajma poslao je u 85. minutu loptu u mrežu i utišao Koševo.

Do kraja je tek Okić još jednom pokušao da savlada golmana Norvežana, ali ishod je bio isti kao i tokom cijelog meča – ostalo je 1:0 za Haugesund.

Na poluvremenu utakmice vrlo lijep gest Vinsenta Tana koji je domovima zdravlja Maglaju i Doboju uručio po 250.000 KM pomoći.

Revanš meč drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope igra se za sedam dana u Norveškoj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC