• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Legenda "Football managera" stigla u Jagodinu

Autor mondo.rs

Fredi Adu, nekada proglašavan "novim Peleom", pojačao je srpskog predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Kao što je i bilo najavljivano, FK Jagodina dobio je pojačanje iz inostranstva. Da je stiglo pre nekoliko godina, moglo bi se nazvati i renomiranim.

Na stadion pod Đurđevim brdom došao je Fredi Adu (25), ofanzivac rođen u Gani, koji je od osme godine rastao u SAD. Prošao je sve selekcije "jenkija" i 17 puta nastupao za "A" reprezentaciju.

Adu je 3. aprila 2004. godine ušao u istoriju američkog sporta, kao najmlađi igrač koji je nastupio u profesionalnom rangu. Dve nedelje posle toga, postigao je i prvi gol, tada sa samo 14 godina!

Međutim, ubrzo se susreo i sa problemima. Sve su bile glasnije kritike da je prerano "gurnut" u vatru, a već 2005. žalio se novinarima da malo igra i zbog toga je bio kažnjen.

U novembru 2006. bio je i na probi u Mančester junajtedu, ali je ostao samo dve nedelje zato što nije mogao da dobije radnu dozvolu. U Evropu je stigao u julu 2007, prešavši u Benfiku za dva miliona dolara, a 14. avgusta iste godine je i debitovao u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Narednog leta otišao je na pozajmicu u Monaku, 12 meseci posle toga pozajmljen je i Belenensešu, a u januaru 2010. i Arisu. U februaru 2011. otišao je kao igrač Benfike i u turskog drugoligaša Rizespor, da bi se u avgustu iste godine vratio u SAD i potpisao ugovor sa Filadelfijom.

Ponovo je otišao u inostranstvo 5. aprila 2013, prešavši u Bahiju iz Brazila. Dobio je otkaz 7. novembra, a od februara ove godine pokušavao da se dokaže na probama u Blekpulu, Stabeku i AZ Alkmaru.

"Nekada čudo od deteta i 'novi Pele' želi da se još jednom oproba u Evropi. Njegovi prvi utisci o klubu i gradu su fenomenalni. Fredi Adu će prisustvovati večerašnjoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Jagodeine i rumunskog Kluža, a već u petak će početi da trenira sa ekipom Jagodine. Očekuje se da u narednim danima završi sve formalnosti oko potpisivanja ugovora", piše u saopštenju, uz podsećanje:

"On je jedan od najpoznatijih i najkupovanijih igrača na poznatoj kompjuterskoj igrici Football Manager".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC