• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Zrinjski na Slovan iz Bratislave!

Fudbaleri Zrinjskog u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće protiv slovačkog šampiona Slovana iz Bratislave.

 LŠ: Zrinjski na Slovan iz Bratislave! Izvor: MONDO

Šampion BiH u prvoj utakmici 14. ili 15. jula dočekaće Slovan a stadionu „Pod Bijelim brijegom“, a revanš sedam dana kasnije biće odigran u Bratislavi.

U stručnom štabu mostarskog kluba istaklzadovoljni su žrijebom u Nionu i smatraju da imaju realne šanse za plasman u treće kolo kvalifikacija za elitno evropsko klupsko takmičenje.

„Zadovoljni smo žrijebom jer nam se ispunila želja da izbjegnemo ekipe poput Partizana, Dinama, Kopenhagena, Levskog ili Salzburga. Slovan je ekipa koju poštujemo, ali sa kojom možemo da se nosimo i mislim da imamo šanse za prolazak u naredni krug takmičenja“, rekao je za MONDO trener Zrinjskog Dragan Jović.

On je dodao da već posjeduje određene informacije o ekipi koju sa klupe vodi legendardni trener Dušan Uhrin.

„Prikupljali smo određene inforamcije o svim potencijalnim protivnicima ali tek sada ćemo ući u dublju analizu. Slovan je izdanak čehoslovačke škole fudbale i znamo kakav model forsiraju. Ne smijemo se opustiti i potcijeniti protivnika, ali trebamo biti optimisti i možemo se nadati najboljem“, istakao je Jović .

Za ekipu Slovana, koju uglavnom čine domaći igrači uz nekoliko Čeha, igra i Mario Božić, bivši bh. reprezentativac koji je nedavno igrao za "novinarsku selekciju BiH". Osim Božića tu su još i Brazilci Gaučo i Diogo Pires, Argenitinac Hulio Cezar Serano, Japanac Hidetoši Vakui te Mamadu Bagajoko iz Obale Slonovače.

Svoje domaće utakmice Slovan igra na stadionu Teheljno polje, kapaciteta 30 hiljada, a zbog boje dresova nadimak im je "Belasi" ili "nebesko plavi".

Osim pet titula u slovačkom prvenstvu od proglašenja nezavisnosti i osam titula u bivšoj Čehoslovačkoj, Slovan se može i pohvaliti titulom osvajača Kupa pobjednika kupova 1969. godine.

Ekipu Zrinjskog koja se nalazi se na pripremama na Kupresu nedavno su pojačali Adnan Hadžić, Ivan Rezdeušak i Pavle Sušić, a tim će po svemu sudeći napustiti Staniša Nikolić, Velibor Đurić i Ante Serdarušić.

„Đurić je još u Belgiji i još nismo sigurni da li će ostati tamo, status Serdarušića, znaćemo 25. juna, a Nikolić je napustio klub i našao angažman u Slovačkoj“, rekao je Jović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC