• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Roma euforična, ali umereno, Real u nokdaunu

Ekipa Rome zasluženo slavi prolaz u četvrtfinale Lige šampiona, dok je Real ozbiljno zabrinut da li je propala i ova sezona.

 LŠ: Roma euforična, ali umereno, Real u nokdaunu Izvor: MONDO

Fudbaleri Rome najavili su eliminacijom Reala u osmini finala Lige šampiona da ove sezone mogu i do titule prvaka Evrope, ocenili su italijanski mediji.

Dnevni list "Gazeta delo Sport" u tekstu pod naslovom "Hvala ti, Roma" prenosi izjavu Danijelea de Rosija, koji je rekao da veruje da njegov tim može da napravi iznenađenje.

"Put ka Moskvi je dugačak i težak, ali on za nas više nije samo san. Igramo veoma dobro, plasirali smo se drugi put uzastopno u četvrtfinale i verujem da možemo da igramo u finalu Lige šampiona", izjavio je De Rosi.

Kapiten "vučice" Frančesko Toti bio je nešto umereniji, podsetivši da nije prvi put da Roma trijumfuje u Madridu.

"Tačno je da smo ostvarili veliki rezultat, ali meni ovo nije prvi put da pobedim Real. Ovo je, međutim, bilo drugačije, jer smo eliminisali Madriđane iz daljeg takmičenja", izjavio je Toti.

Rimski klub još uvek ima šanse da osvoji trofej u tri takmičenja, a Toti tvrdi da ekipa mora da ostane skromna.

"Svesni smo da smo u igri za osvajanje sva tri takmičenja. Možemo do titule i u Italiji i u Evropi, ali moramo da budemo skromni. Ako zadržimo ovu formu i budemo radili šta nam trener kaže, doguraćemo daleko", istakao je Toti.

Strateg Rome Lučano Spaleti upozorio je svoje igrače da ne podležu euforiji.

"Previše radovanja može da bude veoma opasno i moramo da ostanemo sa obe noge na zemlji. Ne smemo da zaboravimo na domaća takmičenja, a već sledećeg vikenda idemo u goste Napoliju", izjavio je Spaleti.

Za razliku od Rimljana, najtrofejniji španski i svetski klub Real Madrid četvrti put zaredom eliminisan je u osmini finala Lige šampiona.

"Nismo imali magiju koju smo pokazivali prethodnih večeri. Ovo je vrlo težak udarac, zaista veliko razočaranje, jer je Liga šampiona bila jedan od naših velikih ciljeva ove sezone", rekao je kapiten Raul, koji je u sredu uveče postigao svoj 61. gol u elitnom evropskom klupskom takmičenju.

"Bili smo bolji tim u prvoj utakmici, ali smo se vratili sa vrlo opasnim rezultatom i nismo mogli da se nametnemo protivniku, koji je pokazao da je jako dobar tim. Imali smo problema da stvorimo bilo kakve šanse za gol", objasnio je Raul.

Real je jednostavno bio slabiji od Rome. Ekipa može da se pravda da je crveni karton štopera Pepea bio ključni faktor, ali je poraz otkrio mnoge ozbiljne slabosti tima.

Odsustvo prvog strelca Ruda van Nistelroja pokazalo je da tim nema mnogo mogućnosti u napadu, dok je vezni red ponovo delovao bezidejno.

Pepe je u odbrani još jednom pokazao lošu procenu zbog dva nepotrebna žuta kartona, dok je ostatak odbrane imao velikih problema da izađe na kraj sa oštrim loptama Rome.

"Nedostajali su nam intenzitet i tenzija, možda zato što smo previše brinuli o njihovim kontranapadima. Nismo bili dovoljno direktni i nismo osvajali mnogo lopti", rekao je štoper Fabio Kanavaro.

Pre samo dve nedelje, predsednik kluba Ramon Kalderon rekao je da njegov tim ima šanse da osvoji evropsku i domaću titulu, opisavši svoj tim kao "najbolji na svetu" i kazao da ekipa "igra kao mašina".
Posle eliminacije svog kluba, promenio je mišljenje.

"Ovo je očigledno neuspeh. Kada se završi sezona, sešćemo i analiziraćemo situaciju i pojačaćemo tim ako postoji šansa da se to ostvari", rekao je Kalderon.

Posle eliminacije iz Evrope i iz Kupa kralja, jedina Realova šansa za trofejem leži u prvenstvu Španije, u kome i dalje čuvaju vrh sa pet bodova prednosti, ali trenutna forma tima pokazala je da i to može biti ugroženo.

Prošle sezone Fabio Kapelo dobio je otkaz jer je timu doneo samo domaću titulu, što je najviše čemu se Bernd Šuster može nadati ove sezone.

(agencije, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC