• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džajić ostaje direktor u FSS - za sada

Dragan Džajić verovatno će zadržati funkcije u Savezu najmanje do kraja istrage koja se vodi protiv njega, Cvetkovića i Marinkovića.

 Džajić ostaje direktor u FSS - za sada Izvor: MONDO

Dragan Džajić proveo je na funkciji direktora Fudbalskog saveza Srbije samo nekoliko dana, pre nego što je uhapšen pod sumnjom da je učestvovao u malverzacijama sa pojedinim transferima nekadašnjih igrača Crvene zvezde, u vreme dok je bio na najodgovornijem mestu u trofejnom klubu.

Džajiću je u sredu produžen pritvor na još mesec dana, pa zdrav razum nalaže da se postavi pitanje - šta će biti sa njegovim funkcijama u FSS, jer osim što je direktor svih reprezentacija, on je i potpredsednik FSS za međunarodna pitanja?

MONDO u izvorima bliskim vrhu FSS saznaje da čelnici Saveza za sada ne razmišljaju o Džajićevom smenjivanju, odnosno da će sačekati kraj istrage protiv njega, pa će tek onda odlučivati šta sa njim i njegovim poslom.

Isti izvori, međutim, ne isključuju mogućnost da se o Džajiću i njegovoj poziciji u Savezu razgovara 13. marta, za kada je zakazana sednica Izvršnog odbora FSS.

Svakako bi se morala imati u vidu šteta po imidž Saveza, koja proističe iz činjenice da mu se prvi čovek praktično nalazi u bekstvu i da je van zemlje gotovo dva meseca, dok se jedan od njegovih najbližih saradnika nalazi u zatvoru...

Džajić je 28. januara, na pompeznoj svečanosti u hotelu Hajat, promovisan u direktora svih selekcija FSS.

"Nije mi bilo lako da odlučim da se ponovo uhvatim u koštac sa svim problemima u fudbalu. Nikoga nisam želeo da iritiram ovim odugovlačenjem kod donošenja odluke. Ipak, shvatio sam da je rano za klasičnu penziju. Posle 42 godine u fudbalu, sada je preda mnom novi izazov. Verujem da ću moći lako, ali profesionalno i odgovorno da obavljam novu ulogu. Takav sam bio u klubu, takav ću biti i u reprezentaciji", rekao je tada Džajić.

Prvi dan na novom poslu bio mu je 1. februar, kada je u matine razgovoru sa novinarima naglasio da ga je predsednik FSS Zvezdan Terzić pozvao da "autoritetom i iskustvom" pomogne nacionalnim selekcijama, pogotovo A timu, posle neuspeha pretrpljenog u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Međutim, policija je samo četiri dana izvela pompezno hapšenje Džajića i njegovih nekadašnjih saradnika u Crvenoj zvezdi - Vladimira Cvetkovića i Miloša Marinkovića, pod sumnjom da su skidali novac sa privatnog računa nekadašnjeg fudbalera crveno-belih Gorana Drulića bez njegovog znanja!

MUP je saopštio da su Džajić (62), Cvetković (67) i Marinković (72) uhapšeni u dogovoru sa Tužilaštvom, zbog sumnje da su lažno prikazali sumu od Drulićevog transfera u Saragosu pre pet godina, a potom falsifikovali fudbalerov potpis i tajno mu skidali novac sa računa.

Oni su osumnjičeni da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja i falsifikovanja službene isprave, navedeno je u saopštenju.

Mesec dana kasnije, u sredu 5. marta, Džajiću je produžen pritvor na još mesec dana, a pojavile su se nove sumnje uperene protiv bivših čelnika Zvezde, i to ne samo u vezi sa Drulićevim transferom, već i sa prodajom Zorana Njeguša u Atletiko Madrid.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC