• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: Povreda Kolašinca veliki hendikep za nas

Autori mondo.ba Autori Agencije

Povreda Seada Kolašinca veliki je hendikep za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, ocijenio je selektor Safet Sušić.

“On je već vrhunski igrač, standardni prvotimac koji može da igra na više pozicija. Razmišljao sam da ga u ovim kvalifikacijama možda stavim na poziciju lijevog stopera. Zaista je to veliki hendikep za nas”, izjavio je Sušić, javlja Fena.

Prvotimac Šalkea povrijedio se tokom jučerašnje utakmice protiv Hanovera zbog čega je morao napustiti teren već u 17. minutu. Detaljnim pregledom je utvrđeno da se radi o povredi ligamenata desnog koljena. Dvadesetjednogodišnji bh. reprezentativac trebao bi na operaciju 26. avgusta.

Sušić navodi da trenutno ne želi da govori ko bi eventualno u ovom trenutku mogao da zamijeni Kolašinca u reprezentaciji.

"Prvenstveno mi je žao zbog njega. No, on je mlad, a to je povreda koja ne ostavlja neke posljedice. On će za šest mjeseci biti spreman i pred njim je karijera. Zvaću ga danas poslijepodne da popričam s njim i da ga utješim ako mogu, jer sam i ja imao takvu povredu, doduše na kraju karijere i nisam bio operisan", dodao je Sušić.

 Selektor bh. tima je prije dva dana objavio spisak igrača za prijateljski meč s Lihtenštajnom i prvu utakmicu u kvalifikacijama protiv Kipra. Naglašava da ne planira da pozove nove igrače.

"Ne planiram proširivati spisak. Imam 22 igrača s tri golmana. Samo je jedna kvalifikaciona utakmica; da su dvije možda bih nekoga još zvao, ali ja ću tek za utakmice u oktobru na pripremama imati najbolji tim. Nekim igračima još nije počelo prvenstvo, neki se još nisu ustalili u svojim ekipama. Stoga, sada neću pozivati više nikoga", zaključio je selektor bh. tima.

Reprezentacija BiH prijateljski susret s Lihtenštajnom igra 4. septembra u Tuzli, a kvalifikacioni s Kiprom pet dana kasnije u Zenici.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC