• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Olimpijakos iznenadio Atletiko, derbi Borusiji

Autor mondo.rs

Iznenađenje već na startu Lige šampiona za sezonu 2014/2015. Prošlosezonski finalista Atletiko Madrid poražen u Atini, Borusija Dortmund nadigrala Arsenal...

Prvi mečevi Lige šampiona za ovu sezonu doneli su nekoliko veoma uzbudljivih utakmica, ali i prvo iznenađenje.

Aktuelni vicešampion, Atletiko Madrid, poražen je u Atini od Olimpijakosa, dok je šampion Real Madrid već u prvom poluvremenu rešio svaku dilemu u meču protiv Bazela.

U ovom tekstu donosimo vam dešavanja iz grupa A i D, a OVDE čitajte šta se događalo u mečevima grupa B i C.

Dakle, Atletiko Madrid je u Atini izgubio 2:3 od Olimpijakosa. Domaćin je poveo već u 13. minutu, a u 31. duplirao prednost. Uspeli su gosti da se vrate u život do odlaska na odmor, međutim, u finišu meča domaćin je ponovo pobegao na dva gola razlike. Ispostavilo se to kao nedostižna prednost...

Olimpijakos je zasluženo slavio u ovom meču, jer je od početka igrao hrabro i napadački, a do kraja utakmice na terenu je u domaćem timu bio Luka Milivojević, letošnje pojačanje iz Anderlehta.

Ako je suditi po ovom meču, čini se da će Dijego Simeone imati mnogo problema da ove sezone ponovi uspeh sa "jorgandžijama", ali i da su igrači Olimpijakosa spremni da odu korak dalje nego prošle sezone, kada su u osmini finala eliminisani od Mančester junajteda, iako su prvi meč na svom terenu dobili 2:0 (u revanšu su poraženi 0:3).

U drugom meču Grupe A Juventus je savladao debitanta u Ligi šampiona, švedski Malme. Dosta teže nego što se očekivalo, crno-belo su u Torinu došli do 2:0.

Čovek odluke bio je Karlos Tevez, koji je postigao dva sjajna gola. Prvi posle kombinacije sa Kvadvom Asamoom u 59. minutu, a drugi iz slobodnog udarca u 90. minutu.

Dugo su igrači italijanskog kluba "lomili" borbene goste, pa se činilo da će, kao i prošle sezone sa Kopenhagenom, imati problem protiv autsajdera u grupi, međutim, Argentinac je svom timu opravdao ulogu favorita.

U Grupi D odigran je derbi večeri, doduše samo na papiru. Borusija Dortmund je kao domaćin potpuno nadigrala Arsenal i pobedila 2:0, golovima u poslednjim trenucima prvog i na početku drugog poluvremena.

Strelci su bili Ćiro Imobile i Pjer Obamejang, a pobeda ekipe za koju je ceo meč odigrao Neven Subotić, mogla je da bude i ubedljivija da prečka nije zaustavila udarac Obamejanga ubrzo posle vođstva 2:0.

"Milioneri" su ovom pobedom donekle popravili statistiku u mečevima sa Arsenalom, pošto su prethodno samo jednom slavili u četiri poslednja duela.

Ovaj meč imao je poseban značaj za Arsena Vengera, međutim, neće ga se sećati po lepom. Francuz je postao drugi trener sa najviše mečeva u Ligi šampiona (160). Više utakmica od njega na klupi nekog tima ima samo legendarni Aleks Ferguson, koji je vodio Mančester junajted u 190 duela Lige šampiona.

U Grupi D nalaze se još Galatasaraj i Anderleht, a njihov okršaj u Istanbulu završen je bez pobednika - 1:1. Gosti su bili mnogo bliži pobedi, međutim, u prvom minutu nadoknade Šedju je sjajno prošao po levoj strani i proigrao Buraka Jilmaza za izjednačenje.

Anderleht je prethodno poveo golom Denisa Prata u 52. minutu, a samo nekoliko trenutaka Aleksandar Mitrović je propustio sjajnu šansu da duplira vođstvo. Imaće za čim da žale Belgijanci i reprezentativac Srbije...

Od srpskih fudbalera prvog dana u startnim postavama svojih timova našli su se Aleksandar Mitrović (Anderleht), Luka Milivojević (Olimpijakos) i Neven Subotić (Borusija Dortmund), dok je Miloš Jojić bio među rezervnim igračima Borusije, a šansu je dobio od 79. minuta. Lazar Marković nije mogao da igra za Liverpul pošto je suspendovan zbog crvenog kartona koji je dobio prošle sezone kao član Benfike u polufinalu Lige Evrope protiv Juventusa. Među starterima je bio i nekadašnji golman Rada, sada Ludogoreca, Milan Borjan, koji je koštao bugarskog šampiona boda na Enfildu.

Evo svih parova prvog kola i rezultata:


U utorak:

GRUPA A

Juventus - Malme 2:0 (0:0)
/Tevez 59, 90/

- Još jedan sjajan pogodak u Torinu. Opet je strelac Karlos Tevez, ali ovaj put iz slobodnog udarca.



- Možda i najlepši gol večeri viđen je u Torinu! Karlos Tevez je dodao loptu do Kvadva Asamoa, a on mu je vratio petom iz prve. Argentinac je potom rutinski šutirao u dalji ugao sa 12 metara, iz sredine kaznenog.

Olimpijakos - Atletiko Madrid 3:2 (2:1)
/Masuaku 13, Afelaj 31, Mitroglu 73 - Mandžukić 38, Grizman 87/

  - Vraćena neizvesnot u poslednjih nekoliko minuta utakmice u Atini. Koke je centrirao sa desne strane, a zaboravljen na drugoj stativi u kaznenom prostoru bio je Antoan Grizman, koji nije oklevao i iz prve je zatresao mrežu.

- Kostas Mitroglu izgleda rešava pitanje pobednika! Posle nekoliko promašaja lepo je prihvatio loptu posle dodavanja Kasamija sa desne strane po zemlji. Okrenuo se i šutirao kroz noge Janu Oblaku. Koliko god bilo neugodno gostovanje u Atini, na pomolu je prvo iznenađenje!

- Atletiko se vraća u igru. Kristijan Ansaldi je odlično centrirao, a Mario Mandžukić udarcem glavom matirao Himeneza.

- Šok za Dijega Simeonea i navijače Atletiko Madrida! Ibrahim Afelaj, koji je iz Barselone došao u Olimpijakos da "oživi" svoju karijeru, iskoristio je nesporazum defanzivaca gostiju i u 31. minutu duplirao prednost Olimpijakosa.

- Francuski defanizav Artur Masuaku, koji je letos stigao u Olimpijakos iz Valensijena, doveo je crveno-bele u vođstvo preciznim udarcem posle akcije iz kornera. Sa oko 18 metara uputio je "žabicu" u dalji ugao, a Jan Oblak nije uspeo da dohvati loptu.

GRUPA B

Liverpul - Ludogorec 2:1 (0:0)
/Baloteli 82, Džerard pen 90+3 - Abalo 90+1/

- Liverpul ipak stiže do pobede! Stiven Džerard je realizovao penal posle katastrofalne greške golmana Milana Borjana. Golman Ludogoreca loše je primio loptu u trećem minutu nadoknade i oborio Borinija. Istina, jedan od igrača bugarskog tima loše je vratio loptu ka svom golmanu.

- Šok na Enfildu! U prvom minutu nadoknade gosti dolaze do izjednačenja. Sterling je izgubio loptu na polovini rivala, a onda je "sevnula" kontra Ludogoreca, koju je na najbolji način po bugarski tim okončao Dani Abalo. Lako je pretrčao istrčalog Minjolea.

- I Liverpul je poveo! Imali su igrači Ludogoreca pogođenu stativu, ali crveni nisu dozvolili iznenađenje. Lalana je dugačkim dodavanjem pronašao Marija Balotelija, koji je bio spretniji u duelu sa dvojicom defanzivaca bugarskog šampiona i potom mudro, spoljnim delom kopačkem poslao loptu u mrežu. Bio je to njegov prvi pogodak u dresu Liverpula.

Real Madrid - Bazel 5:1 (4:1)
/Suhi ag 14, Bejl 30, Ronaldo 31, Rodrigez 37, Benzema 80 - Gonzales 38/

- I Karim Benzema se upisao u strelce deset minuta pre kraja. Akciju je započeo Toni Kros, potom su kombinovali Kristijano Ronaldo i Benzema, a Francuz je sve završio snažnim udarcem prod prečku.

- Švajcarci se ne predaju. Iz dobrog kontranapada sa ivice kaznenog prostora, u dalji ugao, precizno je šutirao Derlis Gonzales.

- "Mašina" ne staje. Hames Rodrigez postigao je i četvrti pogodak za Real, pošto je lagano u mrežu poslao "otpadak" posle šuta Benzeme i kratkog odbitka golmana Valčika.

- Kristijano Ronaldo otklanja svaku dilemu, ako je ona i postojala. Ponovo je začetnik akcije bio Luka Modrić, koji je ovaj put pronašao Bejla na desnoj strani kaznenog prostora, a Velšanin u sredini "kao na tacni" uposlio Ronalda...

- Luka Modrić je u 30. minutu sjajno pronašao Gereta Bejla koji je utrčavao po levoj strani, a Velšanin majstorski lobovao golmana Bazela za 2:0.

- Posle "štikle" Hamesa Rodrigeza, Naćo je cenitrao sa desne strane, a u pokušaju da ga blokira, Čeh Marek Suhi loptu je skrenuo u mrežu svog gola.

GRUPA C

Benfika - Zenit 0:2 (0:2)

/Hulk 6, Vicel 23/



- Zenit je brzo iskoristio igrača više. Posle centaršuta iz kornera Vicel je udarcem glavom matirao rezervnog golmana Paula Lopeza, koji je nešto ranije zamenio Talisku.

- Benfika od 18. minuta ima igrača manje, pošto je direktan crveni karton dobio golman Artur Moraeš, koji je istrčao van kaznenog prostora i oborio Danija, koji ga je obilazio.

- Napadač Zenita, Brazilac Hulk, sjajno je utrčao posle dodavanja Šatova kroz sredinu i lepo prebacio istrčalog golmana Artura Moraeša za 1:0.

Monako - Leverkuzen 1:0 (0:0)
/Mutinjo 61/

- Bajer Leverkuzen je bio opasniji po gol rivala, ali je Monako poveo. Berbatov je sjajno glavom proigrao Mutinja, koji je precizno šutirao iz prve.

GRUPA D

Dortmund - Arsenal 2:0 (1:0)
/Imobile 45, Obamejang 48/
1


- Ubrzo po povratku sa odmora Borusija Dortmund je duplirala prednost. Pjer Obamejang je započeo kontranapad i dodao do Kevina Groskrojca, koji ga je potom odlično proigrao dugačkim dodavanjem, a on uspeo da obiđe golmana Vojceha Šćešnija i nekako "ugura" loptu u mrežu.

- Bivši napadač Torina, Ćiro Imobile, solo-akcijom od polovine igrališta stigao je do kaznenog prostora gostiju i potom precizno šutirao za vođstvo Borusije.

Galatasaraj - Anderleht 1:1 (0:0)
/Jilmaz 90+1 - Prat 52/

- Oduševljenje u Istanbulu! Domaćin je izbegao poraz u nadoknadi posle sjajnog prodora Šedjua po desnoj strani i asistencije za Buraka Jilmaza.

- Sjajan šut Denisa Prata sa 17 metara. Lopta se od stative odbila u mrežu za vođstvo gostiju iz Belgije.

U sredu:

GRUPA E

Bajern - Mančester siti
Roma - CSKA

GRUPA F

Ajaks - Pari Sen Žermen
Barselona - APOEL

GRUPA G

Čelsi - Šalke
Maribor - Sporting

GRUPA H

Bilbao - Šahtjor
Porto - BATE Borisov

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC