• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vezista Njukasla oboleo od raka

Autor mondo.rs

Jonas Gutijerez igra najtežu utakmicu do sada. Van terena.

FK Njukasl zvanično je u sredu uveče saopštio da je njegov fudbaler Jonas Gutijerez (31) oboleo od raka testisa.

Iskusni vezista, koji je početkom 2014. bio pozajmljen Noriču, trenutno je u rodnoj Argentini podvrgnut hemoterapijama. Klub je odavno imao informaciju o težini njegove bolesti, ali je nije javno iznosio zbog poštovanja privatnosti igrača.

"Ponudićemo Jonasu svu raspoloživu pomoć. Zahvaljujemo navijačima na porukama podrške", poručeno je iz Njukasla, uz molbu da do daljeg ne bude dodatnih pitanja o težini njegovog stanja.

Gutijerez se ne bori sa rakom odnedavno. U oktobru je podvrgnut operaciji uklanjanja jednog testisa. U razgovoru sa engleskim novinarima otkrio je kako je saznao da boluje.

"Poslednjeg dana sezone 2012/13 imao sam snažan sudar sa Bakarijem Sanjom iz Arsenala i dobio sam udarac u predelu genitalija. Od tada sam osećao snažan bol, koji nije nestajao. Razgovarao sam odmah sa lekarom i rekao mi je: "Ako te ne boli - nemoj da brineš"

"Tada je počelo vreme odmora i osetio sam jači bol u testisima. Nova sezona je počela i u septembru i oktobru primetio sam da su mi se testisi upalili. Osećao sam bol kada bih oblačio donji veš. Bilo je neprijatno, pa sam ponovo otišao kod lekara, koji me je poslao na ultrazvuk, na kojem je otkriven tumor. Tada mi je rečeno da ću morati na operaciju. Napustio sam kliniku uplakan i otišao kući, gde sam sve rekao ocu", izjavio je Gutijerez nedavno.

Iako je postojala mogućnost da se leči u Engleskoj, odabrao je povratak u Argentinu.

"Razgovarao sam sa predstavnicima kluba i rekao sam da je zbog delikatnog problema bolje da odem u Argentinu, jer ću tamo bolje razumeti sve što mi govore. Hteo sam da budem lečen u svojoj zemlji".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC