• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Van Gal: Runi nije spektakularan, Falkao je bolji

Autor mondo.rs

Menadžer Junajteda obrazložio je zbog čega je pomerio kapitena u sredinu terena, ali i zašto je Mata stavljen na klupu.

Bilo je apsolutno jasno da neće moći svi da igraju, čak i pre nego što je poslednjeg dana prelaznog roka u Evropi na "Old traford" stigao Radamel Falkao.

Tada su stvari, kada je koncentracija individualnog kvaliteta u ofanzivnoj postavi Mančester junajteda postale još bolje, ili gore?

Da to neće tek tako profunkcionisati potvrđeno je prošlog vikenda, kada je tim Luja van Gala, sa plejmejkerom Hunom Matom na klupi, poveo 2:0 i 3:1 u Lesteru i onda primio četiri gola za potpuni debakl i novu sramotu u kratkom periodu, posle one doživljene u Liga kupu (poraz od MK Donsa od 0:4).

Dva dana potom, Van Gal je obrazložio zbog čega je kapitena Vejna Runija povukao u vezni red, iza Falkaa i Robina van Persija. Drugim rečima, zbog čega je Matu, najboljeg asistenta ekipe od zimus, "benčirao".

"Igrali smo dobro u prethodnom periodu, ali sam osećao da možemo da napredujemo i nisam bio zadovoljan kako je Runi igrao kao napadač i kako je Mata igrao u sredini terena", rekao je Van Gal.

"Zato sam napravio promene. Runi može da igra na više pozicija, on je polivalentan fudbaler, a ja sam ga već probao kao centarfora. Igrao je dobro, ali ništa spektakularno. Falkao je klasičan centarfor i može da igra bolje od njega", dodao je.

Kapiten Junajteda i Engleske se potpuno složio sa novim menadžerom. Ali, samo donekle... On i dalje smatra je dobar u šesnaestercu.

"Nisam igrač koji sam nekad bio, mislim da sam unapredio svoju igru. Slažem se sa ljudima koji su primetili da se moj stil igre promenio. Previše sam trčao kao mlad i potom nisam imao dovoljno energije da uđem u gol šansu na kraju akcije, u šesnaestercu", rekao je Runi i dodao:

"Sada sam iskusniji i veštiji, znam kada je potrebno da se potrči svom snagom napred, a kada ne, i zato ulazim u veći broj šansi i postižem više golova za klub".

Ipak...

"Zadovoljan sam i kada igram 'unutra'. Mogu i tu da obavim posao, kao i kada sam 'gore'. Zavisi od situacije, zavisi od protivnika... Menjaću se u odnosu na to šta menadžer bude tražio od mene".

Runi kaže da se ne može sa sigurnošću reći koja je njegova idealna pozicija.

"Mislim da niko ne može da izabere jednu poziciju, jer se lako adaptiram. Mogu da se povučem u sredinu, izvučem na krilo ili odem skroz napred. Sve zavisi od toga šta se dogovorimo".

Da li su obojica u pravu i da li je Mata igrač za klupu, pokazaće naredne utakmice.

Jedno je sigurno, Luj van Gal i dalje baza u mraku i pokušava da "nabode" šteker, dok se i ostali igrači Junajteda sudaraju međusobno.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC