• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beko Fofana - stranac koji to nije

Autor mondo.rs

Trener Partizana Marko Nikolić pohvalno je govorio o napadaču iz Obale Slonovače, kome Škuletić i Lazović "ne daju" na teren.

 Beko Fofana - stranac koji to nije Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Ismael Beko Fofana (25) pre 13 meseci je naprečac doveden u Partizan iz jermenskog Širaka, nakon zapaženih partija u međusobnim utakmicama kvalifikacija za Ligu šampiona.

Dobro je počeo, dao tri gola na prve četiri utakmice, a onda posustao, da bi u novembru bio povučen iz ekipe zbog lošeg zdravstvenog stanja. Simbolično se vratio na teren tek u poslednjem prvenstvenom kolu.

Ovog leta se spremio za sva iskušenja, koristi šansu kada mu se ukaže, ali vreme uglavnom provodi na klupi za rezerve. Zašto?

"Fofana je stranac koji se odavno više ne ponaša kao stranac, što je za svaku pohvalu. Ima objektivan hendikep, a to je izvanredna konkurencija na njegovoj poziciji", objasnio je trener Partizana Marko Nikolić.

Crno-beli su prvi na superligaškoj tabeli sa maksimalnim učinkom i prosekom od 3,5 golova, a i u Evropi su ostvarili cilj, plasmanom u takmičenje po grupama.

Među najzaslužnijima za to su Danko Lazović i Petar Škuletić.

"Danko i Petar su ovog leta u vrhunskoj formi. Daju mnogo golova, asistiraju jedan drugom i kao tandem igraju izvanredno".

Fofana je u Superligi ukupno sakupio jedva pola sata igre (na tri meča) i za to vreme postigao dva pogotka.

"Neka nastavi da radi kao do sada, neka koristi svaki minut. Ako bude tako, ja ću biti veoma zadovoljan", rekao je Nikolić.

Izvor: MN PRESS Strateg crno-belih pokušaće da kroz zgusnut raspored, počev od kup susreta sa Bežanijom, uključi i maleroznog Nemanju Kojića (24).

Strelac pobedonosnog gola u poslednjem "večitom derbiju", od novembra do maja je tri puta povređivao stopalo i dva puta bio operisan.

"Kod Kojića je ista situacija kao kod Fofane, samo komplikovanija, jer dugo nije trenirao. Proletos se vratio na fascinantan način posle teške povrede, pa je opet morao da propusti kompletne pripreme..."

"Možda je ova kup utakmica prilika da obojica provedu na terenu određeno vreme - bez trunke pomisli da potcenimo protivnika".

S obzirom na iskušenja na tri fronta i blagi porast apetita u Ligi Evrope, nakon remija sa Totenhemom, Marko Nikolić podvlači da računa "na sve igrače", pa tako i pomenutu dvojicu napadača iz rezerve.

"Biće nam potrebni obojica u nastavku sezone".

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC