• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pored njega se Kosta nije naigrao

Autor mondo.rs

Francuz Elakvim Mangala debitovao je minulog vikenda za Siti i pokazao zašto je plaćen 35,2 miliona evra.

Posle mesec dana čekanja, menadžer Mančester sitija Manuel Pelegrini pružio je šansu najplaćenijem defanzivcu u istoriji britanskog fudbala. Odmah je i dobio ono što je hteo.

Snažni štoper Elakvim Mangala (23, 188 cm), koji je ovog leta doveden iz Portoa za 35,2 miliona evra debitovao je u utakmici protiv Čelsija, u velikom stilu. Iako su svi, opravdano i očekivano, posle meča pisali o Frenku Lampardu i neverovatnoj igri sudbine, pohvale sa svih strana stižu i na račun momka rođenog u Kolombu, predgrađu Pariza.

Prethodnih meseci, Pelegrini je uparivao sa Kompanijem našeg (prebrzo "otpisanog"!) Matiju Nastasića, Džoliona Leskota i Martina Demikelisa, a onda je tokom leta izdvojio ogroman novac za defanzivca koji je fudbalski "prohodao" u Belgiji i koji je u Beogradu 2008. sedeo na klupi Standarda u utakmici protiv Partizana.

U međuvremenu je Pelegrini otpustio Leskota, koji je otišao kao slobodan igrač u Vest Brom, a Nastasića nije registrovao za Ligu šampiona. Demikelis je do ove nedelje bio prva opcija uz Belgijanca. Međutim, već od prvih minuta, Mangala je pokazao koliko bi pojačanje mogao da bude.

...
Izvor: YouTube


Naspram sebe imao je fenomenalnog Dijega Kostu, koji je prethodno na četiri utakmice postigao sedam golova. Međutim, na Etihadu je češće dodirivao loptu u svom kaznenom prostoru nego u Sitijevom.

Statistika je pokazala da je Mangala bio pobednik u svih šest vazdušnih duela i da je uzeo loptu iz četiri od sedam startova.

"Da budem iskren, nisam imao nikakav problem sa menadžerom. Razgovarali smo svakodnevno i rekao mi je da moram da budem strpljiv, da čekam šansu i da radim naporno", objasnio je Francuz posle utakmice.

. Ne bi trebalo da se zaboravi ni da sam počeo pripreme nedelju kasnije od saigrača i da je u tom trenutku već bio formiran tim od prvih 11 igrača. Takođe, ne zaboravite i da je prošlosezonski tim Sitija bio šampion Premijer lige
", dodao je Mangala.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC