• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern vratio Paderborn u realnost

Autor mondo.rs

Debitant u Bundesligi posle četiri meča doživeo prvi poraz. Aktuelni šampion nije dozvolio iznenađenje na svojoj Alijanc areni - 4:0. Veliki broj golova i u ostalim utakmicama petog kola igranim u utorak.

Po običaju, Nemci su nas obradovali golovima. U prva četiri meča petog kola postignuto ih je čak 17!

Najviše u Hofenhajmu, gde je istoimeni domaćin "iščupao" bod u duelu sa Frajburgom - 3:3, zahvaljujući pogotku Janika Vestergada u trećem minutu nadoknade.

Gosti su vodili 2:0 i 3:2, ali im to nije bilo dovoljno za prvu pobedu u sezoni.

Bez prve "trojke" u sezoni ostali su i igrači Verdera, koji su u Bremenu poraženi od Šalkea. Učesnik Lige šampiona uspeo je da golovima na startu poluvremena povede 2:0, a potom u finišu meča i potvrdi pobedu (3:0). Prvu ove sezone u Bundesligi.

U duelu Ajntrahta i Majnca, igranom u Frankfurtu, nije bilo pobednika - 2:2, a poput meča u Hofenhajmu i ovde je domaćin u finišu izborio remi. Prvo su gosti brzo stigli do 2:0, golovima Hofmana i Okazakija u 41. i 44. minutu, ali je Mejer smanjio u nadoknadi prvog poluvremena, a reprezentativac Švajcarske, Haris Seferović, osam minuta pre kraja doneo izjednačenje Ajntrahtu.

Za kraj, ostavili smo derbi...


Aktuelni šampion Bajern Minhen je ugostio od minulog vikenda vodeći Paderborn, debitanta u Bundesligi.

Sa četiri utakmice bez poraza, novajlija u elitnom rangu nemačkog fudbala je postao  najbolji debitant ikada u Bundesligi, uz Oberhauzen koji je to svojevremeno učinio dva puta, ali je ovog utorka san prekinut.

Neumoljivi Bavarci vratili su goste u realnost ubedljivom pobedom 4:0, koja je mogla da bude i ubedljivija, pošto se meč uglavnom igrao na polovini Paderborna.

Pep Gvardiola je za razliku od prethodne utakmice u Hamburgu odlučio da ne kombinuje sastav, tako da je u tim vratio Robena, Gecea, Levandovskog, Alonsa i Rodea.

Pokazalo se to kao ispravna odluka, pošto je Arjen Rober dominirao na terenu i konstantno stvarao prilike saigračima. Mario Gece je dva puta pogodio metu, Robert Levandovski jednom, kao i Tomas Miler.

Najlepši je bio vodeći pogodak, kada je Roben sjajno uvideo da Miler utrčava u kazneni prostor gostiju, uposlio ga loptom kroz sredinu odbrane Paderborna, a on petom proigrao Gecea. Bilo je to već u 8. minutu.

Na 2:0 Levandovski je povisio u 14. minutu snažnim udarcem sa ivice kaznenog, ali je dilema da li se napadač Bajerna prethodno nalazio u ofsajd poziciji. Da se ne bi mnogo diskutovalo da li je pobeda šampiona zaslužena ili ne, pobrinuo se Gece svojim drugim golom u 78. minutu, kada je natrčao na odbijenu loptu posle šuta Milera. Opet je u akciji učestvovao i Roben.

Konačnih 4:0 Tomas Miler je postavio pet minuta pre kraja, demonstriravši brzinu, kada se ubacio na prvu stativu i bukvalno sa prstiju skinuo loptu golmanu gostiju. Pretpostavljate, i za ovaj gol centrirao je Roben...

Bajern je ovom utakmicom označio početak čuvenog Oktober festa i nastavio seriju  bez poraza kada igra u vreme poznatog festivala piva. Ona je sada produžena na 12 mečeva.

Takođe, pobedom su saigrači ulepšali jubilej golmana Manuela Nojera, koji je po stoti put branio za Bajern u Bundesligi.

REZULTATI I PAROVI 5. KOLA:

Bajern – Paderborn 4:0 (2:0)
/Gece 8, 78, Levandovski 14, Miler 85/

Verder – Šalke 0:3 (0:0)
/Mejer 48, Nojštader 51, Barneta 85/

Ajntraht Frankfurt – Majnc 2:2 (1:2)
/Mejer 45+1, Seferović 82 – Hofman 41, Okazaki 44/

Hofenhajm – Frajburg 3:3 (1:2)
/Eliunusi 44, Rudi 63, Vestergard 90+3 – Franc 31, 33, Darida 75/

U sredu:

Borusija Dortmund – Štutgart (20.00)
Bajer Leverkuzen – Augzburg
Borusija Menhengladbah – HSV
Hanover – Keln
Herta – Volfsburg

TABELA: Bajern Minhen 11, Majnc 9, Hofenhajm 9, Paderborn 8, Bajer (L) (-1) 7,  Hanover (-1) 7, Borusija (D) (-1) 6, Augzburg (-1) 6, Borusija (M) (-1) 6, Keln (-1) 6, Ajntraht 6, Šalke 5, Volfsburg (-1) 5, Verder 3, Frajburg 3, Herta (-1) 2, HSV (-1) 2, Štutgart (-1) 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC