• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FIFA i UEFA obnavljaju stadion u Šamcu

Autori mondo.ba Autori SRNA

Krajem godine počeće obnova fudbalskih stadiona u BiH, a prioritet u RS biće stadion Borca iz Šamca koji je pretrpio najveću štetu u majskim poplavama.

Predsjednik Fudbalskog saveza RS Mile Kovačević obišao je u srijedu stadion FK Borac u Šamcu, koji je uništen u majskim poplavama i obećao pomoć u saniranju štete.

Kovačević je rekao da su FIFA i UEFA predvidjele sredstva za obnovu infrastrukture i da je Fudbalski savez RS pripremio dokumentaciju za sve klubove koji su pretrpjeli štetu od poplava.

"Ova sredstva će stići krajem godine u Fudbalski savez BiH, a potom će biti preusmjerena Fudbalskom savezu RS, koji će, zajedno sa predstavnicima klubova, pokušati da ih implementira u obnovu infrastrukture", rekao je Kovačević.

On je dodao da će, osim ovih, dio sredstava izdvojiti i Fudbalski savez BiH, dok će dio biti obezbjeđen iz Fonda solidarnosti za obnovu RS i od Fudbalskog saveza Srpske.

"Šamac će sigurno dobiti najveći dio sredstava", rekao je Kovačević i dodao da je u ovoj opštini, zbog uništene infrastrukture, fudbalski život stao.

"Tu smo da zajedno sa sportskim radnicima, načelnikom opštine i ljudima koji vode klub ponovo pokrenemo fudbalski život", rekao je Kovačević i dodao da su opština Šamac i FK Borac značajni za Fudbalski savez Srpske.

Načelnik opštine Šamac Savo Minić rekao je da projekat obnove infrastrukture Fudbalskog kluba "Borac", koji je predstavljen građanima, Fudbalskom savezu i Vladi Srpske, dobio podršku i da današnja posjeta Kovačevića predstavlja samo njegovu nadogradnju.

On kaže da je već počela realizacija dijela tog projekta, koji se odnosi na uređenje pomoćnog stadiona, dok će obnova glavnog stadiona biti vršena etapno kako sredstva budu pristizala.

Predsjednik FK Borac iz Šamca Nenad Lukić rekao je da su svi aktivno uključeni na pronalaženju donatora za obnovu stadiona.

Kovačević je tokom posjete stadionu Borca uručio dresove za igrače, dok je prethodno ovom klubu Fudbalski savez RS donirao lopte.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC