• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fofani prija Vračar!

Autor mondo.rs

Centarfor Partizana još jednom je pogodio na stadionu Obilića i tako doneo Partizanu pobedu nad Bežanijom 1:0, u šesnaestini finala Kupa.

 Fofani prija Vračar! Izvor: MN PRESS

Ismailu "Beku" Fofani prijaju gostovanja na Vračaru, uprkos katastrofalnom terenu.

Početkom sezone, na igralištu Obilića postigao je gol u pobedi nad Voždovcem. U sredu je na istom mestu doneo pobedu kombinovanom timu crno-belih, vrednu plasmana u osminu finala Kupa Srbije.

PARTIZAN - BEŽANIJA 1:0 (1:0)

Lepom akcijom Danka Lazovića i Miroslava Vulićevića, Partizan je u tom 37. minutu prvi put ozbiljno zapretio protivniku i odmah postigao gol.

Na centaršut sa desne strane, Fofana se povukao na ivicu peterca i trzajem glavom poslao loptu na mesto koje Srđan Ostojić nije uspeo da odbrani.

...
Izvor: YouTube

Bežanija se borila i pre i posle tog gola, ali nije uspela da savlada Živka Živkovića. Istrčavali su "lavovi" pred nebranjen gol favorita, pogađali prečku, ali je mreža crno-belih ostala netaknuta.

Bez Škuletića, Lukača, Drinčića, Volkova, Grbića, Pantića i Branka Ilića u startnoj postavi, tim Marka Nikolića opravdao je ulogu favorita i bez većih problema preskočio prvu Kup prepreku.

Vođstvo Partizana moglo je da u 60. minutu bude duplirano, ali je pokušaj loba Fofane sa ivice kaznenog prostora završio na prečki, posle intervencije golmana "domaćih". Ipak, najbolji igrač utakmice dobio je aplauz za sve što je danas pružio.

Vicešampion bi trebalo da u nedelju i treći put ove sezone nastupi na Vračaru, protiv OFK Beograda. Međutim, neizvesno je da li će ta utakmica i biti odigrana zbog najavljene "Parade ponosa". Crno-beli neće ugostiti "romantičare" u Humskoj zbog promene trave na glavnom terenu.

Bežanija: Ostojić, Luis Gustavo, Mustur, Matović, Milić, Stanovčić, Kovačević, Brujić (od 44' Rakić), Jelić (od 85' Zorica), Đoković, Šaka (od 69' Subotić)

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Petrović, Ćirković, Stanković, Marković, S. Ilić, A. Živković (od 64' Luka), Ninković (od 64' Branko Ilić), Lazović, Fofana (od 81' Marinković)

Izvor: MN PRESS Sačuvavši snagu i za naredne superligaške i evropske utakmice, crno-beli su ostvarili osnovni cilj. U nekoliko momenata su strepeli, ali su protivnika ipak zadržali daleko od svog gola.

Kao što je i navedeno, prvi su zapretili igrači Bežanije, trkom usamljenog Danka Kovačevića na polovini Partizana u 19. minutu. Uspeo je Crnogorac da se istrgne iz loše ofsajd zamke, pa i da obiđe istrčalog Živkovića, ali je sebi dao jak for i počeo da gubi borbu sa loptom i lošim terenom. Lazar Ćirković je to iskoristio, stigao ga i zasmetao mu da sa oko osam metara iskosa pošalje loptu u nebranjenu mrežu.

Fofana se u tim momentima zagrevao za gol koji će odlučiti pobednika i neretko se vraćao na sredinu terena, da bi potom centaršutevima tražio saigrače. Blistao je tamnoputi napadač, a jednu korisnu loptu uputio je u peterac i u 25. minutu, ali Andrija Živković nije mogao da od toga stvori šansu.

Zatim je viđen pogodak i period agresivne i ofanzivne igre Partizana, u kojem je Nikola Ninković nekoliko puta šutirao ka golu Bežanije, ali dva puta visoko preko gola, a jednom u golmana Ostojića.

Bežanija se posle pauze trgla i već u 55. minutu stvorila poslednju i najbolju šansu na utakmici. Igor Jelić šutirao je jako sa više od 20 metara i zatresao prečku Partizanovog gola. Prethodno je njegov saigrač Aleksandar Đoković bio sebičan u kaznenom prostoru...

Crno-beli su od tog momenta do kraja kontrolisali svaki detalj mirne utakmice, na kojoj je pokazan samo jedan žuti karton - Danku Lazoviću zbog prigovora. Fofana je u 60. minutu lobom pokušao da postigne još jedan gol, a na isti način je i Saša Ilić u 89. hteo da prevari Ostojića, ali se golman Bežanije nije dao.

Crno-beli će uspešnu posetu Vračaru brzo staviti ad-akta i okrenuti se narednim izazovima. Za prikazanu borbu i momente ravnopravne igre sa Partizanom, tim Vanje Radinovića takođe zaslužuje pohvale.

Pročitajte tok utakmice:

UTAKMICA JE ZAVRŠENA. PARTIZAN JE U OSMINI FINALA KUPA.

89'
Saša Ilić pokušao je da lobom savlada Ostojića sa 12 metara, ali je golman Bežanije vrhovima prstiju izbacio loptu u korner.

85'
Trener Bežanije Vanja Radinović koristi i treću izmenu. Poslao je na teren Zoricu umesto Jelića, koji je 55. minutu zatresao prečku Partizana.

84'
Dobar šut Saše Markovića sa oko 23-24 metara. Golman Srđan Ostojić bio je prinuđen da je izbaci u korner, ali sudija nije video da je čuvar mreže intervenisao. Lazović mu je ponovo prigovarao i ovog puta prošao uz usmenu opomenu.

81'
Fofana izlazi iz igre, uz aplauz gledalaca. Umesto njega na terenu je Marinković.

78'
Greška sudije - nije svirao očigledan faul za Partizan na oko 20 metara od gola, dosudivši prekršaj Fofane na Matoviću, iako je kamera TV Arena sport pokazala da je igrač Bežanije bio taj koji je vukao protivnika.

75'
Prvi žuti karton na mirnoj utakmici. Lazović je faulirao Matovića na sredini terena, pa uz psovke prigovorio sudiji Igoru Stojiljkoviću i dobio javnu opomenu.

69'
Još jedna izmena u ekipi Bežanije. Ulazi Nemanja Subotić umesto Miloša Šake, nekadašnjeg omladinca Partizana, koji je dok je nastupao za kadete bio i najbolji strelac crno-belih.

66'
Grub faul Matovića na Ćirkoviću. Štoper Partizana ostao je da leži na terenu, držeći se za nogu.

64'
Izmene u Partizanu. Na terenu su Predrag Luka i Branko Ilić, a izlaze Andrija Živković i Nikola Ninković. Sada će Saša Ilić igrati ofanzivnije.

62'
Lazović je kontrolisao loptu i situaciju u kaznenom Bežanije, vratio je na penal, ali tamo nije bilo nikoga od njegovih saigrača.

60'
Prečku pogađa i Fofana! Pokušao je da lobuje Ostojića sa 18 metara, ali je golman Bežanije uspeo da zakači loptu. Lopta je posle došla do Živkovića, koji nije bio precizan. Predrag Luka sprema se da uđe u igru.

58'
Bežanija sada napada sa više energije i ne predaje se.

55'
Igor Jelić trese preku gola Partizana! Šutirao je snažno sa oko 20 metara i zatresao okvir gola. Prethodno je napadač Bežanije Aleksandar Đoković bio sebičan i šutirao u Živkovića, od kojeg se lopta odbila u polje, pre topovskog udarca.

52'
Nikola Ninković u seriji promašaja. Najpre je posle solo akcije prebacio prečku za nekoliko metara, a onda mu je Fofana stvorio šansu, ali je lopta opet otišla visoko preko gola. Fofana deluje raspoloženo.

Trenutni rezultati utakmica šesnaestine finala:

Bežanija – Partizan 0:1
Dorćol – Radnički 1923 0:1
Voždovac – Sloga Kraljevo 1:2
Inđija – Javor 0:0
Jagodina – BSK Borča 2:0
Jedinstvo Putevi – Rad 0:1
Moravac – Radnički Niš 0:0
Proleter Novi Sad – Donji Srem 0:0
Semendria – OFK Beograd 0:1
Sloga Petrovac – Novi Pazar 0:0
Spartak Subotica – Surdulica 1:0
Trepča – Vojvodina 0:0
Sloboda – Sinđelić 18.30
Crvena zvezda – Borac Čačak 19.00
Čukarički – Mladost Lučani 19.00
Napredak – Metalac 19.00

POLUVREME

44'
Prva, prinudna izmena u ekipi Bežanije. Miloša Brujića je zbog povrede zamenio Nikola Rakić.

42'
Gol je razbudio crno-bele. Ninković je šutirao sa desetak metara, ali je golman Bežanije Srđan Ostojić izbacio loptu u korner.

40'
Umalo 2:0! Lazović je sa desne strane proigrao Fofanu, koji je poslao loptu nogom pored gola.

38'
Najbolju dosadašnju akciju crno-beli su završili golom! Lazović je poslao loptu na desnu stranu, ka Vulićeviću, koji je pogodio Fofanu u "trepavicu" i asistirao mu za pogodak. Golman Ostojić zakačio je loptu,ali nije mogao da je zaustavi.

37' PARTIZAN VODI 1:0! Ismail Fofana!

33'
Nezanimljiva utakmica na stadionu Obilića. Golova za sada ima na drugim terenima: Voždovac - Sloga 1:1, Jagodina - BSK 1:0, Jedinstvo Putevi - Rad 0:1, Semendria - OFK 0:1, Spartak - Radnik 1:0.

25'
Preti i Partizan. Fofana centrira sa leve strane ka daljoj stativi, ali Andriju Živkovića lopta pogađa u butinu i odlazi u gol-aut.

19
' Kakva prilika za Bežaniju! Kovačević je trčao usamljen ka golu Partizana sa polovine, obišao istrčalog Živkovića, ali i dao sebi jak for. Defanzivci crno-belih su ga stigli, pa je sa šest-sedam metara pogodio spoljni deo nebranjene mreže.

12' Matović odmah preti i svom golmanu. Uklizao je pri centaršutu Vulićevića sa desne strane i poslao loptu ka svom golu. Na njegovu sreću, golman Ostojić bio je pribran i izbacio je u korner, posle koje nije bilo šanse.

11' Prvu priliku stvara Bežanija. Nemanja Matović šutirao je sa 18 metara, iz trka, preko gola.

7' Prema podacima sa sajta Partizana, na stadionu Obilića je 1.000 gledalaca. Lopta je na početku utakmice često u posedu Andrije Živkovića.

1' Utakmica je počela.

Bez Petra Škuletića, Milana Lukača, Nikole Drinčića, Vladimira Volkova, Petra Grbića, Danila Pantića i Branka Ilića, fudbaleri Partizana počinju učešće u masovnijem domaćem takmičenju.

U 16.00 časova zaigrali su na Vračaru protiv prvoligaša - Bežanije, koji sa klupe vodi Vanja Radinović, asistent nekoliko prvih trenera na klupi Partizana.

Bežanija: Ostojić, Luis Gustavo, Mustur, Matović, Milić, Stanovčić, Kovačević, Brujić (od 44' Rakić), Jelić (od 85' Zorica), Đoković, Šaka (od 69' Subotić)

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Petrović, Ćirković, Stanković, Marković, S. Ilić, A. Živković (od 64' Luka), Ninković (od 64' Branko Ilić), Lazović, Fofana (od 81' Marinković)

- Osim utakmice na stadionu Obilića, u toku su utakmice Proleter (Novi Sad) - Donji Srem, Dorćol - Radnički 1923, Trepča - Vojvodina, Semendria 1924 - OFK Beograd, Jedinstvo Putevi - Rad, Inđija - Javor, Spartak - Radnik, Jagodina - Borča, Moravac - Radnički Niš, Sloga (Petrovac na Mlavi) - Novi Pazar i Voždovac - Sloga Kraljevo.

Kasnije večeras biće odigrane utakmice Sloboda Užice - Sinđelić (18.30), Crvena zvezda - Borac Čačak (19.00), Napredak - Metalac (19.00) i Čukarički - Mladost Lučani (19.00)

Trofej brani Vojvodina.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC