• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Slabo ide Kozminu Kontri

Autor mondo.rs

Hetafe je samo jednom od ulaska u Primeru 2004. bio blizu ispadanja. Ova sezona liči na tu...

Hetafe, mali klub iz predgrađa Madrida, samo je jednom od ulaska u Primeru 2004. godine bio blizu ispadanja, u sezoni 2008/09, kada je bio 17, prvi iznad crte i to zahvaljujući golu u gostima.

Te godine, Hetafe je imao isto bodova koliko i Betis, ali su utakmice bile završene rezultatima 0:0 u Madridu i 2:2 u Sevilji, pa su zeleno-beli morali u Sekundu.

Početak ove sezone naslućuje da će se Hetafe boriti za opstanak, bar kako trenutno igra pod vođstvom svežeg trenera, nekada igrača ovog kluba, Rumuna Kozmina Kontre. Ove večeri, u pretposlednjem meču varednog 5. kola Primere:

Espanjol - Hetafe 2:0 (0:0).

Golove za prvu pobedu tima iz Barselone, posle dva remija i dva poraza na startu sezone, postigli su Serhio Garsija u 65. i Kristijan Stuani u 82. minutu, tako da je Espanjol preskočio Hetafe na tabeli i izašao iz zone ispadanja.

Gosti su doživeli treći uzastopni poraz bez postignutog gola (Sevilja 2:0, Valensija 0:3, Espanjol 2:0), što je četvrti Kontrin poraz u pet mečeva za sada. Kontra, koji je nosio dres Hetafea od 2005. do 2010. godine, bavi se trenerskim poslom četvrtu sezonu, a prvu u Primeru (za sada je vodio rumunsku Politehniku u 2010, špansku Fuenlabradu u 2012. i rumunski Petrolul od 2012. do ove godine).

Hetafe nije stvorio ozbiljnu priliku za 90 minuta igre u Kataloniji, gde je tim Serhija Gonzalesa mogao i ubedljivije da pobedi. Od ove večeri, skor u mečevima dva kluba u Primeri biće 9-5-7, uz podatak da je Hetafe u sezonama 2012/13 i 2013/14 pobeđivao Espanjol kao gost rezultatom 0:2.

Espanjol ima pet bodova i deli 11, 12. i 13. poziciju sa Almerijom i Rajo Valjekanom. Heate ostaje ispod crte sa tri boda, koliko ima Atletik Bilbao, dok Kordoba ima dva.

U narednom kolu Espanjol gostuje Kordobi, a Hetafe dočekuje "fenjeraša" za dva vikenda. U međuvremenu, ugostiće Malagu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC