• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laković: Sve je u rukama Albanaca

Autor mondo.rs

Generalni sekretar FSS izjavio da je srpski Savez poslao pismo FSA, od kojeg traži da se u Beogradu i Tirani igra bez gostujućih navijača. "Ukoliko odgovor bude negativan, pripašće im pet odsto ulaznica, a svaki navijač biće na skeneru"

 Laković: Sve je u rukama Albanaca Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Od trenutka kada je postalo jasna da će Srbija i Albanija odigrati dve utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016, poseban akcenat iz poznatih razloga je stavljen na organizaciju ovih utakmica. Jasno je da su i Beograd i Tirana sposobni da obezbede sigurnost pristalicama gostujućih fudbalera.

Najave novinske agencije "Naše Preševo" o dolasku 2.000 albanskih navijača na stadion Partizana 14. oktobra bi mogle da se obistine, a za tako nešto je dovoljno samo da Fudbalski savez Albanije podlegne pritisku svojih navijača.

"Odmah posle žreba smo razgovarali o organizaciji obe utakmice i jasno je da postoji želja svih nas da sve protekne u fer i korektnoj atmosferi, bez najmanjeg incidenta. Naravno, svesni smo da te utakmice nose poprilične rizike i niko ne bi želeo da bilo šta utiče na dešavanja na terenu i van njega", izjavio je za "Novosti" generalni sekretar FSS Zoran Laković.

FSS, svestan rizika koje nose te utakmice, preuzeo je konkretne korake.

"Uz saglasnost bezbednosnih struktura UEFA i u dogovoru sa našom policijom, predložili smo Fudbalskom savezu Albanije da se utakmice u Beogradu i Tirani igraju bez prisustva gostujućih navijača. Naravno, u slučaju da tako bude, savezi bi dobili samo protokolom predviđene ulaznice za članove delegacije".

Odgovor iz Tirane još nije stigao, a Laković procenjuje da bi stav FS Albanije u pisanoj formi trebalo da se nađe na stolu u našem Savezu početkom naredne nedelje.

"Sve je njihovim rukama, UEFA nije u mogućnosti da u ovakvim situacijama naloži savezima kako će da reaguju, već samo može da da preporuku. Pretpostavljam da i kod Albanaca preovladava razmišljanje da je bolje ne trošiti dodatnu energiju na stvari oko terena, već da fudbal bude u centru pažnje".

Ukoliko usledi negativan odgovor na zahtev o izostanku gostujućih navijača, FSS će morati da pojača sve aspekte organizacije utakmice.

"U tom slučaju ćemo biti nemoćni da učinimo bilo šta, moraćemo da dodelimo Albancima pet odsto ulaznica i razrađujemo plan. Tražićemo podatke o svakom navijaču koji bude dolazio, ali o tom - potom. Da vidimo prvo kakva će biti odluka FS Albanije", zaključio je prvi operativac FSS.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC