• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sušić: U Izrael idemo po pobjedu

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić izjavio je da njegov tim putuje u Izrael po pobjedu u četvrtom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

"U ostvarenju cilja neće nam biti niti malo lako. Izraelci su osokoljeni odličnim startom u kvalifikacijama za EURO 2016 i napokon žele otići na neko od velikih takmičenja. Protiv nas bodriće ih 30.000 frenetičnih navijača. Ipak, ni to ne mora ništa da znači. Ukoliko odigramo u skladu sa svojim mogućnostima nadam se pobjedi, jer smo igrački kvalitetniji od Izraela", istakao je Pape nakon što je objavio spisak od 21 igrača na kojeg će računati u narednoj utakmici kvalifikacija za EP, koju će BiH odigrati 16. novembra u Haifi protiv Izraela.

I pored činjenice da je na popis reprezentativaca BiH uvrstio jednog klasičnog napadača, kapitena Edina Džeku, Sušić kaže da će igrati napadački.

"Mi i ne znamo drugačije igrati. Igraćemo otvoreno i tražiti trijumf kojim bi uhvatili priključak u vrhu tabele grupe 'B', te tako sebi olakšali put ka plasmanu na EURO 2016“, kazao je Sušić, koji vjeruje da će ovaj put stoper i povratnik u nacionalni tim BiH Emir Spahić biti zdrav, ali i od velike koristi ekipi u Haifi.

Ponovio je kako drugog napadača nije zvao, jer "niko ne može zamijeniti povrijeđenog Vedada Ibiševića".

"Ibišević će nam faliti i igrački i ljudski. Njega niko ne može zamijeniti u ovom timu. Želim mu brz oporavak od povrede. Nadam se da će opet, i to što prije, zablistati u dresu reprezentacije BiH, ali i njemačkog Štutgarta".

Fudbalski reprezentativci BiH okupiće 11. novembra u Trening kampu Fudbalskog saveza BiH (FS BiH) do 18 sati. U Haifu putuju u petak, 14. novembra, gdje će dan kasnije trenirati na stadionu "Semi Ofer", na kojem će 16. novembra od 20.45 sati odigrati meč četvrtog kola kvalifikacija za EP.

Poslije tri nepotpuna kola (odložen meč Izrael - Belgija zbog sukoba u Gazi) na tabeli kvalifikacione Grupe "B" vodi Vels sa sedam bodova, drugi je Izrael sa bodom manje, dok je Belgija sakupila četiri, Kipar tri, te BiH dva. Andora je bez bodova.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

covPa

Jevreji gospodare svijetom, mislite da nece i fudbalom?

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC