• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pape: Bez Džeke u Izraelu bitno da ne izgubimo

Autor mondo.ba

"Ako Džeko ne bude igrao, protiv Izraela nećemo ići da pobijedimo, nego da ne izgubimo", izjavio je selektor Bosne i Hercegovine Safet Sušić.

Kapiten Bosne i Hercegovine i napadač Mančester sitija Edin Džeko prema tvrdnjama sarajevskih medija sigurno neće igrati u narednom meču kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj.

Navodno će Džeko odsustvovati tri nedjelje, iako još nema zvanične potvrde, ali se šuška da je u pitanju ozbiljnija povreda lista desne noge.

Džekina povreda je došla u najgore vrijeme za "zmajeve" jer je zbog povrede van stroja i drugi napadač BiH Vedad Ibišević iz Štutgarta.

Sušić nije želio da daje "konačne izjave o Džekinom stanju" prije pregleda magnetnom rezonancom, ali je priznao agenciji Fena da će se u slučaju njegovog neigranja taktika protiv Izraela promijeniti u potpunosti.

"Ako Džeko ne bude mogao da igra, moraćemo se pomiriti s tim da u Izrael više ne idemo da pobijedimo, već da pokušamo da izbjegnemo poraz. Nakon toga ćemo u proljeće, nakon što se igrači oporave i ekipa kompletira tražiti naše šanse za plasman na EP. Moraćemo da pobijedimo u pet od šest kvalifikacionih susreta", rekao je Sušić.

Postoji mogućnost da Pape neće moći da računa ni na Avdiju Vršajevića, koji je takođe povrijeđen pa je zbog toga pozvao desno krilo Rijeke Zorana Kvržića.

"Postoji mogućnost da Vršajevića neće biti i to je jedan od glavnih razloga što sam pozvao Kvržića. To je igrač kojeg poznajem, već je igrao u reprezentaciji. Računam na njega najozbiljnije kao i na sve igrače koje sam pozvao na okupljanje", zaključio je Sušić.

Okupljanje "zmajeva" zakazano je za utorak u Zenici, a susret protiv Izraela će biti odigran 16. novembra u Haifi.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC