• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanovo proleće u Kupu, konačno!

Autor mondo.rs

Crno-beli pobedili Rad na Vračaru i plasirali se u polufinale Kupa Srbije, prvi put od 2012. godine. Petar Škuletić doneo pobedu crno-belima sa bele tačke. Čuka eliminisala Vošu (2:1), Voždovac Spartak (2:1), Jagodina Radnički Niš (1:0).

 Partizanovo proleće u Kupu, konačno! Izvor: MN PRESS

Poslednji put Partizan je igrao u finalu Kup Srbije i osvojio trofej 2011. godine. U kontroverznom finalu, odigranom na stadionu Crvene zvezde, "parni valjak" je imao prednost od 2:1 kada su se fudbaleri Vojvodine, nezadovoljni suđenjem, povukli sa terena. Meč je kasnije registrovan službenim rezultatom 3:0 u korist crno-belih.

Naredne godine Partizan je u polufinalu eliminisan od "večitog" rivala. Poslednje dve sezone tim iz Humske završavao je takmičenje u osmini finala (Borac Čačak 1:2 2012/2013) i četvrtfinalu (Spartak 0:2 2013/2014).

Konačno, Marko Nikolić uspeo je da sa crno-belima pobedi Rad i ponovo sačeka proleće u masovnijem domaćem takmičenju. Partizan je slavio na Vračaru 1:0 (1:0), a gol odluke postigao je Petar Škuletić u 45. minutu iz penala.

Utakmica između dva beogradska rivala nije bila lepa. Izuzetno tvrd meč po lošem terenu obeležio je događaj iz poslednjeg minuta prvog poluvremena. Nikola Ninković uspeo je da posle asistencije Škuletića pobegne zadnjoj liniji "građevinara", izbio je sam ispred Borisa Radunovića i kada je trebalo da uputi udarac, s leđa ga je povukao Miloš Marković. Za glavnog sudiju Dejana Filipovića dileme nije bilo - penal i crveni karton!

Najbolji strelac "parnog valjka" postigao je 21. gol u sezoni i tako odveo svoj tim u završnicu Kupa Srbije.

Rad je ostao sa desetoricom, a najbolju priliku imao je na početku drugog poluvremena. Tek što je sudija dao znak da se po treći put krene sa centra, Nemanja Mihajlović je iskosa sa leve strane iz šesnaesteraca ozbiljno tukao, ali je prečka bila saveznik Partizana.

"Nebeskoplavi" više nisu imali prilika, dok inicijativa crno-belih nije donela konkretan rezultat.

RAD: Radunović, Đurić, Mihajlović, Gnjatić, Maraš, Bajić, Marković Milošević, Rodić, Perović, Jelić.

PARTIZAN: Lukač, Petrović, B. Ilić, Stanković, Volkov, Marković, Drinčić, S. Ilić, Ninković, Lazović, Škuletić.

VOŠA NEĆE BRANITI TROFEJ


Izvor: MN PRESS

Fudbaleri Vojvodine završili su odbranu trofeja u Kupu Srbije na Babovom Brdu. Za samo nekoliko dana "lale" su doživele i drugi poraz od Čukaričkog - identičnim rezultatom 2:1.

"Brđani" su poveli u desetom minutu golom Obenga Regana. Prednost domaćina trajala je svega tri minuta jer je Marko Poletanović uspeo da izjednači vrlo lepim golom iz ugla. Ipak, odbrana Voše je ponovo kapitulirala u 47. minutu, a strelac za polufinale Čukaričkog bio je Petar Bojić.

Stefan Babović odveo je Voždovac do četiri najbolje ekipe u Kupu. Sjajni vezni fudbaler bio je dvostruki strelac za "zmajeve", dok je utešni pogodak za Spartak postigao Stefan Ilić u sudijskoj nadoknadi.

Jagodina je pobedila na Čairu Radnički Niš 1:0. Gol za treće uzastopno polufinale "ćurana" postigao je Milan Đurić u 31. minutu.

Takmičenje u Kupu Srbije nastavlja se 18. marta.

REZULTATI

Rad - Partizan 0:1 (0:1)
/Škuletić 45p/

Čukarički - Vojvodina 2:1 (1:1)
/Regan 10, Bojić 47 - Poletanović 13/

Radnički Niš - Jagodina 0:1 (0:1)
/Đurić 31/

Voždovac - Spartak 2:1 (1:0)
/Babović 14, 90+3 - S. Ilić 90+5/

TOK UTAKMICE RAD - PARTIZAN

Kraj utakmice!

- Partizan je na korak od polufinala. Nemanja Kojić u sudijskoj nadokandi menja Lazovića.

- Od 76. minutu Predrag Luka menja Škuletića. Milan Milanović je u istom minutu zamenio Miloševića za Pericu Stančevskog.

- Borko Veselinović je u 68. minutu zamenio Mihajlovića. 

- Zanimljivije drugo poluvreme na Vračaru, ali i dalje je to daleko od dobrog fudbala. Partizan je daleko opasniji, ima igrača više i pokušava da reši meč. Do kraja je ostalo još dvadesetak minuta.

- Čukarički ponovo vodi! Na Banovom brdu od 47. minuta je 2:1! Gol je postigao Bojić.

- Rad je u prvom minutu drugog poluvremena imao veliku priliku za izjednačenje. Prečka je bila saveznik "parnom valjku" posle šuta Nemanje Mihajlovića iskosa sa leve strane. Dve izmene, Petar Jelić je izašao, a ušao je Miloš Milisavljević. Kod crno-belih na terenu je Andrija Živković, izašao je Saša Ilić.

Siromašno prvo poluvreme na Vračaru, ali na kraju su navijači ipak videli gol. Trenutni rezultati: Rad - Partizan 0:1, Radnički Niš - Jagodina 0:1, Čukarički - Vojvodina 1:1, Voždovac - Spartak 1:0.

- GOOOOOL! Siguran sa 11 metara bio je Petar Škuletić.



- Penal za Partizan. Rad ostaje sa desetoricom na terenu. Miloš Marković je s leđa povukao Ninkovića i dileme za Filipovića nije bilo. PENAL! Igrao se 44. minutu.



- Prvi korner za Partizan u 40. minutu!

- Na Vračaru će se igratio još sedam-osam minuta. I jedni i drugi su prilično rezervisani, nema pravih prilika. Nema ni lepe igre, dopadljive igre.

- Strelac za Jagodinu bio je Milan Đurić u 32. minutu. Gol za Voždovac postigao je Stefan Babović u 14. minutu.

- Pola časa igre na utakmicama četvrtfinala Kupa Srbije. Trenutni rezultati: Čukarički - Vojvodina 1:1. Regan je pogodio za belo-crne u desetom, a samo tri minuta kasnije izjednačio je Marko Poletanović. Voždovac vodi 1:0 protiv Spartaka, dok Jagodina istu prednost ima u Nišu u duelu sa Radničkim. Golova nema samo na Vračaru.

- Polovina prvog poluvremena. Nema uzbuđenja na stadionu Obilića. Treneri nisu kalkulisali, izveli su najbolje postave koje imaju u ovom trenutku. Lazar Ćirković ne igra zbog povrede.

- Rad je u 12. minutu uputio prvi udarac u okvir gola Partizana. Već u sledećem minutu Danko Lazović je imao najbolju priliku u dosadašnjem toku meča. I dalje je 0:0.

- Od početka utakmice proteklo je deset minuta, nijedna ekipa još uvek nije ima pravu priliku. Partizan ima više loptu u posedu.

- Meč je počeo...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC