• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović može da odahne: Avduka ostaje!

Autor mondo.ba

Gol banjalučkog Borca i u nastavku prvenstva braniće iskusni čuvar mreže Asmir Avdukić. Nekadašnji golman reprezentacije BiH odbacio je mogućnost da u januarskom prelaznom roku promijeni klub.

 Marinović može da odahne: Avduka ostaje! Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljevic

Iskusni, 33-godišnji čuvar mreže Asmir Avdukić i na proljeće će nositi dres čete sa Gradskog stadiona, što će svakako obradovati šefa stručnog štaba Vinka Marinovića.

"Jedinica" Borca, bar za sada, odbacio je mogućnost da u zimskom prelaznom roku promijeni klupske boje, tako da će i u nastavku prvenstva stajati na golu banjalučkog premijerligaša, piše "EuroBlic".

"Ostajem u Borcu. Sve sam dobro izvagao i odlučio da na proljeće budem na golu crveno-plavih. Lijepo mi je u Banjaluci, a i Borac je jedan od najvećih klubova u državi", ističe nekadašnji reprezentativac BiH.

Ipak, Avdukić ne isključuje mogućnost da u slučaju neke "nemoralne ponude" ipak napusti ekipu iz Platonove ulice.

"Ja ne želim da idem iz Borca po svaku cijenu, ali ako uprava kluba procijeni da je došla neka ponuda koja bi odgovarala i meni i njima, onda nemam ništa protiv. Ne želim da se zalijećem i da prihvatim bilo kakvu inostranu ponudu", tvrdi iskusni čuvar mreže.

Borac je jesen okončao u vrhu tabele, sa realnim šansama da se u drugom dijelu sezone bori za izlazak na međunarodnu scenu. Upravo je želja za nastup u Evropi jedan od presudnih faktora koji su uticali na Avdukićevu odluku.

"Želim da ponovo budem dio Borca koji će se takmičiti u Evropi. Konkurencija za plasman na međunarodnu scenu je žestoka i moraćemo da se pojačamo ako želimo da se upustimo u borbu za sami vrh", smatra Avdukić.

Izvor: MONDO/Bojan Jakovljević On smatra da najveće šanse za titulu i borbu za Evropu imaju ekipe koje se sada nalaze u vrhu.

STATISTIKA

Asmir Avdukić jedini je igrač Borca u prvom dijelu sezone Premijer lige BiH koji je proveo svaki minut na terenu. Branio je svih 1350 minuta u 15 mečeva. Njegova mreža tresla se ukupno 15 puta, odnosno u prosjeku po jednom na svakom susretu. Zaradio je i dvije javne opomene.

"Vidim da se Sarajevo i Zrinjski ozbiljno pojačavaju, a siguran sam da ni u Željezničaru neće sjediti mirno, već će i oni početi da jačaju linije svog tima. Široki Brijeg je pokazao snagu, a ni Olimpik se ne smije potcijeniti. Zbog svega toga vjerujem da će i naša uprava, bez obzira na tešku finansijsku situaciju, pronaći sredstva i da ćemo i mi na proljeće krenuti u borbu za Evropu. Uz tri kvalitetna pojačanja i sadašnji igrački kadar, možemo mnogo da napravimo", zaključio je Avdukić.

Asmir Avdukić bio je član Borca od jula 2010. do februara 2012. godine, kada je prešao u redove iranskog Persepolisa. U Aziji je nastupao samo jednu polusezonu, nakon čega se vratio na Gradski stadion i od tada je nezamjenjiv na golu crveno-plavih.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC