• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener Partizana: Ne treba nam "svadba"

Autor mondo.rs

Trener fudbalera Partizana Marko Nikolić pred meč protiv Borca u nedelju ne želi da se ponovi košarkaški scenario od pre nekoliko dana.

Na sajtu FK Partizan u petak je objavljen poziv navijačima crno-belih da u nedelju ispune tribine u Humskoj i pozdrave jesenje prvake za sezonu 2014/15.

Naslov "jesenji prvak" ne znači ništa ili ne znači mnogo. Partizan je tek na pola puta do krajnjeg cilja (osvajanje šampionske titule), a prednost od četiri boda nad Crvenom zvezdom nije velika.

Upravo iz tih razloga, trener Partizana Marko Nikolić ne želi da se stvori, kako je rekao, "svadbarska atmosfera" pred meč sa čačanskim Borcem, jer bi epilog mogao da bude isti onaj koji se dogodio košarkašima Partizana u sredu u Evrokupu protiv Hapoela. Trener košarkaša Duško Vujošević je posle poraza od Hapoela ukazao na to da se "stvorila nekakva svadbarska atmosfera" zbog povratka na teren kapitena Drasgana Milosavljevića i povratka u klub Saše Pavlovića, štio je uticalo na kompletan ambijent oko ekipe, možda i nepotreban pritisak.

Iste reči koje je izgovorio Vujošević danas je ponovio trener fudbalera Partizana Marko Nikolić.

"Dobro je da se stvara ne svečarska, nego jedna vrsta borbene i ratničke atmosfere. Ne bi bilo dobro da atmosfera bude svadbarska kao u košarci pre dva dana kad je zbog povratka dva bitna igrača ambijent uveo tim u loše stanje. Gledaćemo da se nama ne ponovi loše iskustvo koje su imali prijatelji iz košarkaškog kluba... Bilo bi neprijatno da sad u poslednjem kolu nešto pokvarimo i zato moramo da se podignemo na gornje granice mogućnosti", upozorava Nikolić.

Pred meč sa čačanskim "zebrama", Nikolić ima izvesnih kadrovskih problema. Branko Ilić neće igrati zbog suspenzije (parni kartoni), dok je štoper Lazar Ćirković pod znakom pitanja.

Ipak i bez njih dvojice, Partizan je veliki favorit pred meč u nedelju (15h). Nikolić od svojih momaka traži: maksimalnu ozbiljnost, maksimalnu disciplinu, maksimalnu odgovornost i prema sebi i prema navijačima.

Zato je i podvukao sve kvalitete gostiju iz Čačka.

"Dolazi nam u goste neprijatna ekipa o čemu svedoči činjenicu da su majstori remija. Imaju ih čak sedam, najviše u ligi i to je tim koji nije lako savladati. Borac ima dobrog trenera, talenat u ofanzivi i napadačkoj liniji, a istovremeno to je tim koji dobro ume da igra iza lopte. Imaju i brzinu i fudbalski talenat", rekao je Nikolić i nastavio:

"Mi smo na kraju ciklusa, stvara se i određeni pritisak i obaveza da se pobedi na domaćem terenu i nosi veliku važnost. Svaki bod osvojen u bici za titulu jeste jako važan. Ako sve ovo privedemo kraju kako treba za ovu polusezonu možemo da kažemo da je izuzetno uspešna. Zato i ne bi smeli da pokvarimo ništa na kraju. Dolazi nam protivnik za respekt i moramo da uložimo ponovo maksimum svojih napora, da se podignemo na gornju granicu svojih mogućnosti da bismo izvojevali nova tri boda".

Partizan je ove sezone igrao na tri fronta. Posle čačanskog Borca završava evropsku misiju utakmicom protiv grčkog Asterasa. Grupa od 15-ak igrača iznela je sve te utakmice i zato je, prema rečima Nikolića, dobro što sledi zimska pauza.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC