• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Delegat FS BiH koristio Bošnjake kao živi štit?

Autor mondo.ba

Nakon što je otac jednog od fudbalera reprezentacije Bosne i Hercegovine optužen za ratne zločine, uslijedila je nova optužnica. Ovog puta riječ je o delegatu Skupštine Fudbalskog saveza BiH.

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu koja Mileta Puljića, delegata u Skupštini Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, člana predsjedništva mostarskog Zrinjskog i dugogodišnjeg direktora "Vodovoda"Mostar tereti za počinjenje krivičnog djela zločini protiv čovječnosti.

"U optužnici se, između ostalog, navodi da je optuženi Mile Puljić, u periodu od početka maja 1993. godine do početka marta 1994. godine, u svojstvu komandanta II bojne 2. brigade Hrvatskog vijeća odbrane (HVO), na području opštine Mostar, u okviru širokog i sistematičnog napada HVO vojske, Vojne policije HVO-a i dr. na civilno muslimansko stanovništvo, u saizvršilaštvu i dogovoru sa komandantom operativne zone Jugoistočne Hercegovine, zahtijevao od neposrednih izvršilaca da izvode zatvorenike iz logora 'Heliodrom', odvode ih na prinudne radove i u živi štit. Na prinudnim radovima i u živom štitu, oko 73 zatvorenika-civila bilo je ranjeno, 11 poginulo, a oko 15 je fizički zlostavljano od strane pripadnika II bojne 2. brigade HVO-a", navodi se u saopštenju Suda BiH, a prenosi agencija "Anadolija".

Prije nekoliko dana, optužbu za ratne zločine dobio je i Tadija Šunjić, otac Tonija Šunjića reprezentativca BiH, ali je trenutno nedostupan organima gonjenja jer je prebjegao najvjerovatnije u Hrvatsku.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gz

92 - 95 kakva je to demokratija bila al ovi-oni nece da shvate

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC