• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radovan Ćurčić: Povratak otpisanih!

Autor mondo.rs

"Možemo da kažemo da smo 'otpisani' za Euro 2016 i mislim da ćemo se bolje snalaziti u to situaciji", izjavio je selektor Srbije Radovan Ćurčić u novogodišnjem intervjuu Tanjugu.

 Radovan Ćurčić: Povratak otpisanih! Izvor: MN PRESS

Novi selektor fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić uveren je da, uprkos lošem startu u kvalifikacijama, plasman na šampionat Evrope u Francuskoj nije "nemoguća misija" i ocenio da je možda i bolje što su nas mnogi već otpisali.

"Tako izgleda u ovom trenutku, međutim, nećemo se predavati do samog kraja. Sigurno je da možemo da se nosimo sa svim protivnicima u grupi, iako je situacija veoma teška. Nikada nismo ispunili očekivanja kada su bila velika, sada je situacija malo drugačija, možemo da kažemo da smo "otpisani" i mislim da ćemo se bolje snalaziti u to situaciji", izjavio je Ćurčić u novogodišnjem intervjuu Tanjugu.

Prema njegovim rečima, naredna kvalifikaciona utakmica protiv Portugalije može u potpunosti da promeni tok kvalifikacija.

"Bolje je što se nalazimo u ovakvoj situaciji nego da neko može da kaže da ćemo se sigurno kvalifikovati. Sada treba da budemo mirni, radimo najbolje što možemo i damo sve od sebe jer je nezahvalno davati garancije", istakao je Ćurčić.


Ćurčić, koji je nakon velikog uspeha sa mladom reprezentacijom i  plasmana na šampionat Evrope preko branioca titule Španije, nasledio Dika Advokata na kormilu A tima kaže da mu je ukazana velika čast.


"Nije bilo puno vremena za razmišljanje, jer je situacija u tom trenutku bila veoma specifična. Savezu je trebalo rešenje veoma brzo i nekako bio je logičan sled da selektora mlade reprezentacije za utakmicu u Grčkoj prebace u A selekciju", naveo je Ćurčić, koji za sebe ističe da je "vojnik Saveza".


Na pitanje da li planira nova imena u nacionalnom timu selektor odgovara da svi koji dobrim igrama skreću pažnju konkurišu da se nađu na spisku od 23 imena.


"Tri meseca su ispred nas, posebno će ključni da budu februar i mart kada ćemo proceniti formu igrača, a nadam se da će se pojaviti i neka 'sveža krv'", konstatovao je Ćurčić.


Selektor ne krije da ostaje žal što neće voditi mladu selekciju na prvenstvu Evrope u Češkoj i najavljuje da će učiniti sve da pomogne nasledniku Mladenu Dodiću.


"Prvenstvo Evrope za mlade je prestižno nadmetanje i veliki izazov. Dve godine smo proveli zajedno, uspostavili dobru hemiju između igrača i stručnog štaba što je doprinelo da postignemo dobar rezultat. Jasno je da A selekcija ima prioritet, ali imam dobru komunikaciju i učinićemo sve da mladi tim u Češkoj nastupi u najjačem sastavu. Dobra okolnost je što A reprezentacija tada neće imati obaveze i stručni štab mladih moći će da računa na sve igrače koji su im potrebni", zaključio je Ćurčić.


Ćurčić je rođen u Ivanjici 1972. godine, u kući koja se nalazi tik uz stadion Javora, gde je i započeo fudbalsku karijeru. Igrao ej na poziciji napadača, a nastupao je i za Prištinu, OFK Beograd i slovenačkog šampiona Goricu.


Kao trener takođe je debitovao u matičnom klubu iz Ivanjice, kratko je boravio u čačanskom Borcu, a potom je prešao u FŠ, gde je pre nego što je zvanično imenovan za selektora A tima tri puta "uskakao" na klupu najjače selekcije.


Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC